Найбільший у світі круїзний лайнер вийшов у перше плавання (відео)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Круїзний лайнер Icon of the Seas вийшов у своє перше плавання — деталі.

Поділитися:

На урочистому відкритті цього морського гіганта, яке відбулося 27 січня з порту Маямі, побував чемпіон світу з футболу Ліонель Мессі. Спортсмен благословив судно і всю його команду. Про це йдеться у сюжеті ранкового проєкту "Сніданок з 1+1", що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

На будівництво лайнера було витрачено 8 років. Його вага складає 120 тонн, а висота — 70 метрів. Корабель може вмістити на борту до 10 тисяч пасажирів, що в 5 разів більше за легендарний "Титанік"! 

Найбільший лайнер у світі - Icon of the Seas

Фото: instagram/royalcaribbean

Всередині судна на пасажирів чекають розкішні номери та ресторани, жива музика, сцени, вічнозелений сад, величезний аквапарк та сім басейнів. Також є ковзанка, штучна хвиля для серфінгу та підвісний міст просто над океаном. Тривалість рейсу на Icon of the Seas — сім днів, а ходитиме він тільки в теплому Карибському морі, тож льодовик йому не загрожує.

Втім, вчені-екологи занепокоєні: судно виробляє шалену кількість викидів парникових газів. Про це розповів Браян Комер, директор морської програми Міжнародної ради з чистого транспорту:

“Круїзні лайнери використовують зріджений природний газ і викидають його в атмосферу. Ці викиди містять метан, що посилює парниковий ефект більше ніж вуглекислий газ”.

Натомість власники судна запевняють, що Harmony of the Seas відповідає всім міжнародним стандартам. Вченим самих слів мало. Вони планують впродовж року вивчати, як найбільший круїзний лайнер вплине на глобальне потепління. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 цікавих фактів про фільм "Титанік", які ви точно дізнаєтеся вперше

Новини по темі