Не стало Ніни Матвієнко: історія життя легендарної співачки (сюжет "Сніданку з 1+1")

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Історія життя легендарної співачки Ніни Матвієнко
Instagram/tonya_matvienko

Історія про життя та творчість легендарної співачки.

Поділитися:

Напередодні, 8 жовтня, пішла з життя легендарна українська співачка Ніна Матвієнко. Вона зробила справді неоціненний внесок в українську культуру. "Сніданок з 1+1", що виходить по буднях із 7:00 до 9:30 на "1+1 Україна", підготував велику історію про життя та творчість Ніни Митрофанівни, показавши ексклюзивні відео з родинного та телевізійного архіву. 

Сьогодні, 10 жовтня народній артистці, герою України Ніні Матвієнко мало б виповнитись 76, але за два дні до свого дня народження Ніна Митрофанівна пішла з життя. Про це повідомила її донька Тоня Матвієнко. Також донька повідомила, де і коли відбудеться прощання:

"Прощання з Героєм України Ніною Матвієнко розпочнеться у Свято Феодосійському монастирі м.Київ, вул. Лаврська, 14.
10 жовтня з 21.00 в головному храмі, всенічне читання псалтиря за спокій спочилої.
11 жовтня 7.00 заупокійна літургія. 
9.00 панахида. 
11.00 -13.00 Національна Філармонія. 
14.30 Звіринецьке кладовище, м.Київ вул. Верхня, 21"

Дитинство Ніни Матвієнко

Талант до співу пані Ніна успадкувала від своєї матері. Народилась майбутня співачка у невеличкому селищі Неділище на Житомирщині та стала п'ятою дитиною в родині з 11 дітей. Батьки ледь зводили кінці з кінцями, тож аби якось полегшити становище, мати віддала 11-річну Ніну до школи-інтернату. Після школи через скруту талановитій дівчині довелося йти працювати на завод. Свою першу зарплату вона витратила на те, аби пошити собі пальто та в ньому піти на вокальні проби.

Початок вокальної кар'єри

У 1966 році Ніну Матвієнко зараховують до студії хору імені Григорія Верьовки. Згодом вона стає там солісткою. З цього часу і почалася шалена творча кар'єра співачки. Працювати з видатною артисткою прагнули всі найвідоміші композитори України. А почути голос Матвієнко збиралися тисячі слухачів, не лише на Батьківщині, а й у десятках країн світу. Від Європи до Латинської Америки. Її голос звучав у таких культових стрічках, як "Солом'яні дзвони" чи "Пропала грамота".

Особисте життя Ніни Матвієнко

Життя подарувало співачці не лише насичений творчий шлях, а й шлюб тривалістю майже півстоліття. У 1971 році Матвієнко вийшла заміж за художника Петра Гончара. У шлюбі подружжя прожило аж до 2021 року, допоки артистка не прийняла рішення розірвати стосунки. Пара виховувала трьох дітей: сина Івана (зараз служить ієродияконом), Андрія (став художником), а донька Тоня пішла стопами матері та стала співачкою.

"Я завжди була доця. Тоня - це коли вона вже злиться", - так Тоня Матвієнко ексклюзивно для журналістів ЖВЛ розповідала про свої стосунки з мамою. "Вона мій єдиний кумир. Крім того, вона просто ще так співпало, що є моєю мамою".

Ніна Матвієнко була для доньки не просто кумиром, а ще й прикладом справжньої жінки і досить суворим наставником по життю:

"Любов до української пісні. Любити свою справу. Ні на кого не звертати увагу. Завжди вірите в себе. Ви в мене сама найкраща, сама найпрекрасніша, мамо, дякую вам за все".

Уся родина вважала її головою сімейства та берегинею роду. Адже співачка цілодобово встигала пильнувати кожного: 

"Всі разом живемо: я, Арсен, Ніна, Уляна. Живе своїм хлопцем Єгором. Мій старший брат і мама". 

Ніна Митрофанівна ні на мить не полишала свою малу онуку, яку назвали на її честь - Ніною. Попри навіть свій поважний вік, Ніна Матвієнко завжди була переповнена енергією і ніколи не боялася експериментів. 

Була легенда української пісні і частою гостею "Сніданку з 1+1". Розповідала про свої секрети щастя, краси та кохання: "Як вам це все дається? Де ви на це сили берете? - "Та просто живемо". Ніна Матвієнко показувала, як продовжує активно тренуватися.

Вона назавжди залишиться душею нації. Саме так звучала Україна. Вона була людяна, щира, неповторна, справжня легенда. Такими словами український шоубіз вшановує пам'ять Ніни Матвієнко. 

Ексклюзивно для "Сніданку" спогадами про легендарну співачку поділилась і телеведуча Катя Осадча, яка неодноразово працювала із Матвієнко:

"Вона завжди відповідала, коли щось траплялося, що все буде добре, що ми все переживемо, всі кризи. І вона розповідала, як вона буде зустрічати перемогу. Вона для мене є абсолютним прикладом такої життєвої енергії і жаги до життя". 

Дивіться історію про життя та творчість легендарної співачки:

Дивіться "Сніданок з 1+1" у будні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube, а також "Сніданок. Вихідний" у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

"Сніданок з 1+1" в соцмережах:

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі