Обираємо якісне козяче молоко: три поради від Костянтина Грубича

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як вибрати якісне козяче молоко: три поради
freepik.com

Як перевірити якість козячого молока? Який має бути правильний колір, смак і термін придатності?

Поділитися:

Ведучий Костянтин Грубич у рубриці "Знаю – споживаю" "Сніданку з 1+1", який виходить у будні з 06:30 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна та на YouTube. ділиться корисними порадами, як вибирати козяче молоко. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 4 ознаки якісного дитячого харчування від Костянтина Грубича у "Сніданку з 1+1"

Дієтологиня Софія Шпак говорить, що саме козяче молоко за вмістом кальцію, фосфору і калію дасть фору поширеному коров'ячому молоку:

"Це високобілковий продукт, який містить багато білка, багато є мінералів, високий вміст кальцію (один з рекордсменів), високий вміст фосфору, високий вміст калію, і також повинні пам'ятати, що й вітамінів там немало, зокрема, крема вітаміну А. Це теж порівняно з коров'ячим молоком. 

Однак, вітаміну групи Б, наприклад, фолієвої кислоти і вітаміну Б12 значно менше в козиному молодці, аніж в коров'ячому молодці. Тому, якщо дитинку переводити там з коров'ячого молока на козине молоко, є ризик дефіцитів цих вітамінів і розвитку B12 фолієвої анемії".

Якщо говорити про дорослих людей, які не переносять лактозу, то для таких людей козяче молоко може стати чудовою альтернативою:

"В коров'ячому молоці, більше лактози, а в козиному набагато менше, тому ми інколи бачимо, що є реакція на склянку молока коров'ячого: урчання, здуття. Ми його пробуємо виключати або зменшувати кількість, хоча на таку ж саму кількість козиного молока вже такої реакції може не бути. Вся суть в кількості лактози".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обираємо корисну сметану: поради Констянтина Грубича у "Сніданку з 1+1"

Як обрати якісне козяче молоко

1. В першу чергу, я вам раджу звертати увагу на колір продукту. Якісне козяче молоко біле, без жовтого відтінку. Не повинні плавати вершки на якісному козячому молоці.

2. В якісного козячого молока короткий термін придатності - до 7 днів.

3. Остання порада стосується як коров'ячого, так і козячого молока. Якісне молоко обов'язково у теплі скисає. Ми отримуємо так званий кислячок. Залийте молоко, поставте його тепле місце, і через день-два матимете теж корисний продукт. 

3 корисні поради, як вибрати якісне козяче молоко, дивіться у рубриці "Сніданку з 1+1" "Знаю – споживаю":

"Сніданок з 1+1" в соцмережах:

Новини по темі