Одяг з важливими сенсами: 3 бездоганні образи Олени Зеленської під час візиту до США

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Образи Олени Зеленської від українських брендів під час візиту до США та їх важливі сенси: фото
president.gov.ua

Згадуємо найкращі образи Олени Зеленської від українських брендів під час візиту до США та розкриваємо їх важливі сенси

Поділитися:

Перша леді України Олена Зеленська використовує «м'яку дипломатію» за допомогою свого стилю і під час візиту до США вкотре продемонструвала, як підкреслює культурний код країни у своїх вбраннях.

У Сніданку з 1+1 розповіли про значення образів, в яких Зеленська з'являлася на публічних заходах під час візиту до США, коли вона супроводжувала свого чоловіка, президента Володимира Зеленського на саміт НАТО.

Напередодні стилістка Зеленської Наталія Каменська в інтерв'ю The New York Times відповіла на запитання, «навіщо першій леді країни, яка воює, потрібний стиліст». Вона розповіла, як Зеленська використовує моду, щоб продемонструвати світовій спільноті, що означає бути жінкою в країні, яка перебуває у стані війни. Каменська також наголосила, що образи першої леді є нагадуванням про стійкість і талант українців, які, незважаючи на війну та російські обстріли, продовжують розвиватися і працювати.

«Для нас мода — це ще один інструмент, який дозволяє говорити про українців, дизайнерів, талановитих людей. Це легкий спосіб говорити про більш серйозні речі на великих публічних заходах, коли першій леді необхідно використовувати кожну деталь для підтримки своєї місії. У цю поїздку ми постаралися включити якнайбільше різних українських брендів, показати стійкість і той факт, що бренди продовжують працювати і розвиватися в умовах обстрілів і відключень електроенергії», — зазначила стилістка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Той самий хлопець, якого я зустріла, коли нам було по сімнадцять", — Олена Зеленська зворушливо привітала Володимира Зеленського з днем народження

Так, у перший день свого візиту в США Зеленська вшанували пам'ять жертв Голодомору в Україні біля меморіалу у Вашингтоні і обрала для появи на публіці вишиванку від українського бренду Gaptuvalnyа. Вона є втіленням українських культурних кодів, а чорна вишивка підкреслює болючу символіку меморіалу. При цьому вишивка натхнена красою та самобутністю традиційної яворівської хустки.

Олена Зеленська

Фото: president.gov.ua

На другий день на полях саміту Зеленська зустрілася з першими леді та джентльменами і обрала для цієї події костюм-трійку від бренду Article Blazers. Вона доповнила образ золотою брошкою Руслана Багінського, яка називається Полин, брошка Євшан-зілля.

«Згідно з тлумаченнями старовинної легенди, ароматний запах полину приводить людей на дорогу, яка повертає їх назад додому», — коментує Каменська.

Олена Зеленська

Олена Зеленська

Фото: president.gov.ua

На урочистій вечері на честь 75-річчя НАТО Зеленська з'явилася в сукні від українського бренду The COAT by Katya Silchenko дизайнерки Каті Сільченко. За словами стилістки, перша леді обрала цю сукню, щоб підкреслити поєднання витонченості та жіночності із силою, якою володіють жінки України.

Олена Зеленська

Фото: Getty Images

Дивіться сюжет про стиль Олени Зеленської у Сніданку з 1+1, який виходить у будні з 06:30 до 09:30 на 1+1 Україна.

Новини по темі