Ольга Харлан у «Сніданку з 1+1» прокоментувала свою дискваліфікацію на Чемпіонаті світу та подальшу кар‘єру

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Ольга Харлан ексклюзивно прокоментувала свою дискваліфікацію на Чемпіонаті світу (відео)

«Не тільки українські спортсмени, а й усі наші громадяни проходять через пекло», - стверджує Ольга Харлан.

Поділитися:

У прямому ефірі “Сніданку з 1+1”, що виходить кожного ранку з 7:00 до 09:30 на телеканалі “1+1 Україна”, Ольга Харлан ексклюзивно прокоментувала свою дискваліфікацію на Чемпіонаті світу та розповіла, що далі буде з її кар’єрою після відмови привітати суперницю. 

 Українська шаблістка на прямому зв’язку з ведучими ранкового шоу Русланом Сенічкіним та Людмилою Барбір зізналася, що не хотіла мати будь-який діалог з суперницею-росіянкою Анною Смірновою ще до початку бою. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ольгу Харлан дискваліфікували з Чемпіонату світу з фехтування через відмову потиснути руку росіянці

 «Я не потисну тобі руку, бо вважаю це не потрібним, сказала я їй. Я дуже хотіла піти з цієї доріжки, тому що морально було дуже важко виходити проти неї, але я повелася професійно. Я знала, для чого я тут: для мене була велика задача - виграти цей бій для того, щоб пройти далі і показати, як воно повинно бути», - зізнається Харлан.

 Після цього інциденту Міжнародна федерація фехтування внесла зміни до протоколу: рукостискання більше не є обов’язковим. Натомість Ольга Харлан не вбачає у цьому будь-якої перемоги, бо запевняє, що так мало бути від самого початку.

 «Не тільки українські спортсмени, а й усі наші громадяни зараз проходять через пекло. І все світове суспільство повинно поважати нас та наш вибір», - додає Ольга.

 Олімпійська чемпіонка з фехтування розповіла, що її поставили перед вибором: або рукостискання, або чорна картка. Але Харлан запевняє, що чорна картка особливо не вплине на її професійну діяльність. 

 «Вона діє два місяці, тобто в цей час я не можу брати участь в міжнародних змаганнях. Але так як у нас кінець сезону, і немає змагань впродовж трьох місяців, я не пропускаю жодного міжнародного старту». 

 Українська шаблістка дякує кожному за підтримку, адже це змусило їй вийти на доріжку наступного дня та допомогти українській команді зайняти почесне четверте місце.

Слідкуйте за новинами “Сніданку з 1+1” в Instagram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно заїдати хронічний стрес: дізнались ведучі «Сніданку з 1+1» Людмила Барбір і Руслан Сенічкін

Ранок зі “Сніданком з 1+1” – це свіжі актуальні новин та події, експертні думки та поради, що налаштовують на продуктивний день. Не пропустіть щодня проєкт з 7:00 до 9:30 на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

 

Новини по темі