Ольгу Харлан дискваліфікували з Чемпіонату світу з фехтування через відмову потиснути руку росіянці

Ольгу Харлан дискваліфікували з ЧС з фехтування за відмову потиснути руку росіянці

Українську шаблістку дискваліфікували "за відсутність прояву поваги" до росіянки.

Поділитися:

Українську фехтувальницю Ольгу Харлан дискваліфікували з Чемпіонату світу з фехтування, що проходить у Мілані, через те, що вона не потиснула руку росіянці Анні Смірновій. Про це повідомляє Суспільне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Наш фінальний удар – це повна ізоляція російського та білоруського спорту у світі», — Ольга Харлан доєдналася до проєкту «Спортивний фронт»

Ольга Харлан перемогла Смірнову з рахунком 15:7, однак після завершення поєдинку обидві фехтувальниці мали "привітати" одна одну рукостисканням — відповідне правило вказано в регламенті Міжнародної федерації фехтування.

Українка висунула вперед зброю, запропонувавши "стукнутися" шаблями замість рукостискання — але Смірнова відмовилася. Не отримавши відповіді, Харлан залишила доріжку. росіянка залишалася на доріжці протягом години, протестуючи проти рішення Харлан та вимагаючи її дискваліфікації через "прояв неповаги". 

Попри це, на лайвтабло до наступного раунду пройшла саме Харлан, яка мала зустрітися з представницею Болгарії Йоаною Ілієвою. Однак сутичка між Харлан та Ілієвою у підсумку не відбулася, фехтувальниці навіть не виходили на доріжку. А у лайвтабло було відзначено, що до наступного раунду проходить саме болгарська атлетка. У протоколі змагань навпроти Ольги Харлан зазначено "виключено". 

 

Новини по темі