Як обрати оселедець до новорічного столу: корисні поради
Оселедець на новорічний стіл: поради щодо вибору смачної риби від Костянтина Грубича у "Сніданку з 1+1".
Найпопулярнішою рибою на українських столах беззаперечно є оселедець. Він традиційно займає перше місце на рибному ринку вже десять років. Без цього продукту не обходиться ні одне новорічне застілля, тож саме час розібратися, як правильно обирати оселедець. Костянтин Грубич поділився порадами щодо покупки цієї риби у "Сніданку з 1+1", який виходить у будні з 06:30 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна та на YouTube.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП найкращих продуктів взимку: поради дієтологині на період святкових застіль
Як обрати смачний оселедець
1. Дешевий оселедець — сигнал поганої якості.
2. Надавайте перевагу цілій тушці, а не порізаним шматочкам.
"Краще, коли оселедець нерозібраний. Хоч це не дуже зручно господиням, але смак цілої солоної риби не порівняти з пресервами (порізаними наперед)", — запевняє експертка Олена Сидоренко.
3. Обирайте оселедець матіас. Цю рибу відловлюють до нересту, що впливає на надзвичайно ніжний смак.
4. Купуйте лише у санкціонованих місцях.
5. Оселедець має бути блискучим та без видимих пошкоджень.
Фото: Freepik
Як швидко розібрати оселедець
У студії "Сніданку з 1+1" поділилися лайфхаком, як швидко та легко розібрати оселедець за лічені секунди. Попередньо зніміть шкірку та зачистіть нутрощі, візьміть двома руками рибу за хвіст та закрутіть її так, щоб уся тушка перекрутилася через хвіст та розділилася на два шматки. Візуальна інструкція — у сюжеті.
Дивіться "Сніданок з 1+1", що виходить з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна" та на YouTube.