Чи зачинять легендарну "Київську перепічку": відповідь адміністрації закладу та КМДА

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

У "Сніданку з 1+1" розповіли про долю відомої "Київської перепічки".

Поділитися:

"Київська перепічка" вже багато років є одним із символом української столиці. Маленький кіоск у центрі міста вже десятиліттями збирає величезні черги покупців. Однак не все так просто: нещодавно стало відомо, що будинок, у якому розташовується стріт-фуд, викупив новий власник. Чи значить це, що легендарна "Київська перепічка" під загрозою? Розбиралася кореспондентка Христина Биковець у "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 6:30 до 9:30 на "1+1 Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корупційний скандал з Гринкевичами, та до чого тут Соня Морозюк: відомі подробиці

Чим відома "Київська перепічка"

Уперше "Київську перепічку" відкрили у 1981 році, і з того часу заклад ні разу не припиняв роботу. Зірка меню — та сама перепічка, або ж сосиска в тісті. Вже понад 40 років у центрі столиці на вулиці Богдана Хмельницького заради неї чергу вистоюють як кияни, так і гості міста. Про київську перепічку неодноразово писали найвідоміші туристичні видання. Рецепт найвідомішої страви незмінний, а от за останніх 13 років ціна виросла з 4,5 до 35 грн.

Чи закриють "Київську перепічку"

Нещодавно за результатами аукціону будинок, в якому знаходиться кіоск, змінив власника. Ця будівля є пам'яткою архітектури, тож новий господар зобов'язаний дбати про неї належним чином. Сама адміністрація закладу відповіла команді "Сніданку з 1+1", що про закриття поки мови не йдеться, а про продаж вони самі вперше чують.

На офіційному порталі Києва надали пояснення: 

"Легендарний стрітфуд «Київська перепічка», який є однією з візитівок столиці, і надалі працюватиме у проданій за рекордні 150 мільйонів гривень будівлі, на вулиці Богдана Хмельницького, 3". 

Директор Департаменту комунальної власності Андрій Гудзь зазначає, що на аукціоні продали лише верхні поверхи, а приміщення самої "Київської перепічки" вже знаходиться у приватній власності.

Дивіться "Сніданок з 1+1" у будні з 6:30 до 9:30 на "1+1 Україна".

Новини по темі