Поради фітнес-тренера: Як відновитися після свят

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Як привести себе до ладу після новорічних застіль.

Поділитися:

Після численних застіль мало хто не хоче скинути зайві кілограми. Фітнес-тренер Ксенія Литвинова стверджує, що дієти та різке схуднення тільки нашкодять вашому здоров'ю. Як привести себе до ладу без шкоди для здоров'я - читайте далі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 вправи, які зберегти молодість шиї та декольте

Для того щоб привести себе у форму, варто у першу чергу налагодити свій режим харчування. Фітнес-тренер Ксенія Литвинова розповіла, що споживати у їжу та як тренувати тіло протягом перших тижнів після закінчення новорічних застіль. Отже:

1 тиждень:  Не споживайте цукор, алкоголь, соуси та газовані напої. Кількість калорій на день - 2000. Робіть 5000 кроків в день та не забувайте про ранкову зарядку. 

2 тиждень: Не споживати хлібобулочні вироби, картоплю, макарони та буряк. Кількість калорій на день - 1800. Кількість кроків на день - 10 000, також робіть ранкову гімнастику. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвантажувальна дієта: Меню на тиждень і поради дієтолога

3 тиждень: Кількість калорій на день - 1700-1500. Харчування на день - вуглеводи на сніданок, вуглеводи/ білки на обід та білок на вечерю. Робіть 12 000 кроків на день та 1-2 спортивні тренування на тиждень та ранкову гімнастику кожного дня. 

4 тиждень: Після попередніх трьох тижнів ваш процес харчування нормалізується. Ви звикнете виконувати щоденну ранкову гімнастику та багато ходити. Запишіться у спортзал та продовжуйте тренування. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гімнастика для здорових суглобів: 7 простих вправ

Крім того, Ксенія Литвинова продемонструвала комплекс вправ, що знадобляться вам для ранкової гімнастики. Він включає у себе наступні вправи:

- присідання. Ефективно впливає на здоров'я м'язів сідниць та ніг. Робити варто не менше 15-20 повторень. 

- присідання для внутрішньої частини м'язів ніг. Зробити не менше 20 присідань. 

- вправа із резинкою. Робіть широкі кроки. Таку вправу краще виконувати під швидку музику. Особливо ефективною ця вправа є для стегон.

- вправа для галіфе. Зробити 20-30 повторів. 

- зробити планку. Підтягувати коліна до грудей не менше 30 разів. 

- вправа для пресу.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 простих та ефективних вправ для струнких ніг

Новини по темі