Правильний шопінг: коли купувати речі за знижками

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Професійний байєр Анна Луковкіна в програмі Сніданок з 1+1 розповіла секрети формування цін на товари та дала поради, як перехитрити магазини.

Поділитися:

В гості програми Сніданок з 1+1 завітала професійний байєр Анна Луковкіна, яка розповіла, коли знижки в магазинах, від чого залежить ціна на товар та як можна вигідно купити речі.

В магазинах рідко можна знайти речі зі знижками 90%. Зазвичай, ціни опускаються до 70% , в інакшому випадку такі продажі стають збитковими.

Однак існують бренди, які все ж влаштовують такі грандіозні розпродажі. Таким чином вони збувають непотрібний товар, отримуючи кошти на сировину для наступної колекції.

Ціна будь-якої речі залежить не лише від витрат на виробництво, а від розміру податків, митних зборів.

На які хитрощі йдуть магазини, щоб заманити покупця?

1. Магазини анонсують повний розпродаж, при цьому мають лише декілька речей зі знижкою

2. Перед тим, як продавати річ за знижкою, ціну на неї піднімають.

Як формуються знижки на товари в магазинах?

Найчастіше магазини продають товар за ціною, яка втричі вища за собівартість. Таким чином, вони не отримують збитки, коли розпродають товар. Магазини роблять знижки на 20%, 50% та 70%. Всі розпродажі понад 70% - збиткові. Тому, купуючи річ, наприклад, зі знижкою 90%, варто стежити, щоб ціни попередньо не піднімали.

Експерт радить купувати речі зі знижками 50%: наявні розміри і доступна ціна.

Коли купувати речі за знижками?

Існує два сезони знижок: кінець червня і кінець грудня. Саме тоді в усьому світі відбуваються розпродажі з чесними знижками. В деяких країнах це питання навіть регулюється законодавством.

Українські виробники не дотримуються світових знижкових правил. Якщо хочете знайти хорошу річ за приємною ціною, неодноразово ходіть в магазин, звертайте увагу на ціни та будьте терплячими.

Читайте також, як компактно розмістити речі в шафі

Новини по темі