Ринок нерухомості: наскільки актуальним є купівля нового житла під час війни

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Яка ситуація з ринком нерухомості під час війни - пояснює експерт у «Сніданку з 1+1».

Поділитися:
Триває збір історій з нагоди дня народження "Сніданку з 1+1". Записуйте відеоролик у горизонтальному форматі за посиланням.

Ринок нерухомості оживає. Після двох років повномасштабного вторгнення, коли питання купівлі нового житла стало на паузу, а багато забудовників па просто заморожували свої проєкти, сьогодні експерти з нерухомості знову говорять про дуже позитивну тенденцію. За даними Мінʼюсту, у 2023 році українці уклали понад 172 тисяч договорів купівлі-продажу, що майже вдвічі більше за показники попереднього року. Нотаріуси посвідчили більше 230 тисяч договорів для земельних ділянок. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економіка України: як зміниться курс долара та які нові податки введуть

Молодший партнер однієї з найвідоміших груп-компаній з будівництва Арсеній Насіковський каже, що сьогодні справді у топі пріоритету зберігати темпи будівництва, аби вони повернулися на довоєнний час:

«Враховуючи те, що під час війни було зруйновано більше ніж 4 мільйона квадратних метрів житла, ми зараз намагаємося максимально швидко будувати і вводити в експлуатацію. В Києві в цьому році було видано в експлуатацію більше 200 тисяч квадратних метрів».

За словами експерта, важливо за швидкістю зберігати ще й якість, адже основними запитами українців сьогодні є довговічність, надійність та безпека житла. Враховуючи ракетні обстріли, важливим критерієм у виборі квартири є те, які матеріали будуть використовуватися при забудові. 

Як і куди рухатиметься ринок нерухомості- спрогнозувати складно, але однозначно рух у позитивний бік. Українці попри всі складнощі хочуть жити та будувати вільну, незалежну та мирну Україну.

Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виплати для переселенців: які зміни чекають у 2024 році

Новини по темі