Розпочалася реєстрація на НМТ: як проходитиме тестування (подробиці в Сніданку з 1+1)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Розпочалася реєстрація на НМТ 2023: скільки триватиме та як зареєструватися
Freepik

Скільки триватиме реєстрація та як проходитиме НМТ у 2023 році?

Поділитися:

Сьогодні, 3 квітня, розпочалася реєстрація на Національний мультимедійний тест. Другий рік поспіль випускники замість ЗНО складатимуть мультитест, на основі якого зможуть вступити до вишів. Як проходитиме цьогорічний НМТ — про це в "Сніданку з 1+1", який виходить щодня з 07:00 до 11:00 на телеканалі 1+1 Україна, розповів кореспондент Андрій Люховець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які документи потрібні ВПО, щоб оформити дитину у садок: роз'яснення

Реєстрація на НМТ 2023 — скільки триватиме

Як повідомили в Міністерстві освіти та науки України, реєстрація на НМТ 2023 триватиме з 3 квітня по 3 травня. Під час реєстрації потрібно уважно вносити свої особисті дані. У разі необхідності можна внести корективи до 7 травня.

Саме тестування відбуватиметься у два етапи: основна сесія НМТ відбудеться з 5 по 23 червня, додаткова — з 11 по 24 липня. 

Щоб зареєструватися для участі в НМТ, вступник повинен створити персональний кабінет на вебсайті Українського центру оцінювання якості освіти та виконати наступні дії:

  • унести особисті дані та інформацію щодо участі в НМТ;
  • завантажити в електронній формі сканкопії та/або фотокопії реєстраційних документів;
  • підтвердити бажання взяти участь у НМТ;
  • надіслати внесену інформацію та копії документів на обробку до регіонального центру;
  • сформувати Сертифікат НМТ 2023 року.

Як проходитиме НМТ 2023

Національний мультитест складатиметься з трьох блоків завдань, два з яких обов'язкові, а один — на вибір. Обов'язковими предметами є українська мова та математика. Серед предметів на вибір — історія Україна, іноземна мова, хімія, фізика або біологія.

"Національний мультимедійний тест випускники складатимуть у спеціально обладнаних комп'ютрних аудиторіях навчальних закладів. Їх назвали тимчасовими екзаменаційними центрами (ТЕЦ). Вони будуть створені в Україні та в багатьох країнах світу, де перебувають українські школяри (Канада, Латвія, Литва, Німеччина, Польща та інші). Під час тесту будуть завдання з короткою відповіддю, чого минулого року не було. Також збільшився час складання тесту — тепер 180 хвилин, — розповів кореспондент Андрій Люховець.

Новини по темі