Сенічкін, Барбір і Підлісна зустріли День захисту дітей на городі з пацієнтами «Охматдиту»

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Пацієнти «Охматдиту» зустріли День захисту дітей на городі з ведучими «Сніданкиу з 1+1»

Поділитися:

1 червня волонтери організації Small Heart with Art разом із популярними музикантами, ведучими, художниками, архітекторами, журналістами та громадськими активістами створили городик для пацієнтів «Охматдиту». У висадці рослин разом із зірковими волонтерами брали участь діти, які потім будуть доглядати за рослинами. Городик в «Охматдиті» стане практичним майданчиком для занять з викладачами у рамках освітньої програми, яку вже другий рік реалізовує волонтерська група Small Heart with Art.

«Для нас це дуже важливий проект. Він сприяє соціалізації та навчанню дітей, які перебувають на лікуванні в «Охматдиті», дає їм знання і практичні навички. Це вже другий сезон, і ми дуже щасливі, що у нас з'явилися надійні партнери - «Сніданок з 1+1».

Діти з усіх відділень «Охматдиту» збиратимуться на городі двічі на тиждень. До них буде приходити педагог і розповідати, як розвиваються рослини. У кожного карапуза, який висаджував город, тепер з'явився свій «підопічний», він буде за ним доглядати, і коли буде виписуватися з лікарні, то передаватиме естафету своєму другові, щоб той поливав і доглядав за його рослиною», - розповідає керівник громадської організації Small Heart with Art Євгенія Смирнова.

Волонтерів і пацієнтів «Охматдиту» найбільше вразила творча група ранкового теле-шоу «Сніданок з 1+1», яка прибула на створення городику з саджанцями та книжками «Сніданки в саду», автори якої є Руслан Сенічкін та Наталія Підлісна.

Цікаво, що багато дітей вперше в житті взагалі якусь рослину саджали в землю, і вони із захопленням брали лопатки, поливали і дізнавалися, що це за рослини: це огірок, а це якась квіточка. І більше того, цей захід для них був інформативний і їх наближував до справжнього життя. Враження неймовірні, бо цей захід був символом того, що життя може тривати незважаючи ні на що, тільки його треба підтримувати, - розповів ведучий «Сніданок з 1+1» Руслан Сенічкін.

Виявилося, що створенні городику ведуча «Сніданку з 1+1» Людмила Барбір зустріла свою юну знайому.

«У мене приємне враження від цього заходу, безумовно, душа та серце болить, щоб ці дітки були просто на очах одразу всі здоровими, але це процес життя, це справа часу. Я зустріла свою юну знайому Каріну з відділення токсикології, яка фактично живе в лікарні 5 років. У неї маленька мрія дістатися свого рідного міста і стати моделлю. І я сподіваюся, що з нею все буде добре, але менше з тим, треба визнати, що її життя поки що не може бути поза лікарнею», - розповіла ведуча шоу «Сніданок з 1+1» Людмила Барбір.

Коли ведучі «Сніданку з 1+1» готувалися до благодійної акції в «Охматдиті», то їм сприяли навіть перші зустрічні люди. 

«Ця акція дуже терапевтична, бо квіти і рослини лікують. У кожного маленького пацієнта тепер є своя рослинка, він буде приходити зривати той помідор і лікуватися. Для посадки на цьому городику я обирала лікувальні та енергетичні квіти та рослини. Коли купувала розсаду у бабусь, і казала, що це для діток з «Охматдиту», то вони мені давали знижку», - каже психолог, співавтор книги «Сніданки в саду» Наталя Підлісна.

Городик в «Охматдиті» є першим етапом освітньої програми, яку реалізує громадська організація Small Нeart with Art. Вже в середині червня, волонтери її транформують в школу, що функціонуватиме на базі ВІЛ-відділення «Охматдиту».

Восени Small Нeart with Art планують випустити благодійну франшизу, для волонтерських об'єднань, щоб школи в лікарнях з'явилися по всій Україні.

Новини по темі