«Він казав, що «зарамсився» з іншою крутою тачкою»: що відомо про резонансне ДТП у Києві, де водій наїхав на групу людей

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Що відомо про резонансну ДТП у Києві, де водій представлявся членом команди Океан Ельзи

У Сніданку з 1+1 розкрили подробиці ДТП, коли водій, який представлявся членом команди Океан Ельзи, наїхав на людей, що сиділи на літньому майданчику кафе.

Поділитися:

За інформацією патрульної поліції Києва, наразі ще встановлюють обставини ДТП, в якому 10 жовтня водій не впорався з керуванням та наїхав на групу людей, що сиділи на літньому майданчику закладу. Як відомо, автівка належить власниці одного українського бренду Лідії Сметані. За кермом був її водій, який спочатку чомусь представлявся членом команди гурту Океан Ельзи. Правоохоронці провели тест на алкоголь на місці події. Далі — справа за судово-медичним дослідженням.

Журналісти Сніданку з 1+1, що виходить у будні з 6:30 до 9:30 на 1+1 Україна, поспілкувалися з фігурантами події та розібралися у заплутаній справі.

Ввечері 10 жовтня Поліна разом з друзями сиділа на відкритому майданчику закладу, який знаходиться на пішохідній зоні. Аж раптом прямо на них наїхала автівка. У цей момент дівчина якраз спілкувалася по відеозв'язку з подругами.

«В них круглились очі, вони бачать, що на мене їде машина. Машина вивертає і зносить столик з моєю сестрою, з моїм хлопцем, з нашими працівниками, бо це наш заклад, і з нашими друзями», — розповіла постраждала Поліна Чупайленко.

ДТП

За словами потерпілих, поки вони допомагали один одному підвестися на ноги, водій автівки переймався пошкодженнями транспорту.

«Він почав казати, що «зарамсився» з якоюсь іншою крутою тачкою, і через те, що це не його авто, він не дуже розбирається, що робити на заносах, і його занесло», — зазначила потерпіла Поліна.

Водій представився членом команди гурту Океан Ельзи. Як доказ він показував браслет, однак згодом сам гурт спростував його слова на своїй сторінці в Instagram. На місце події одразу викликали правоохоронців та швидку. Одного з хлопців та дівчину Марію відвезли до лікарні. Удар припав якраз на дівчину. Лікарі зафіксували у постраждалої струс мозку та забиття м'яких тканин голови. Марія згадує, що після удару вона втратила свідомість:

«Всі мені допомагали: хтось тримав голову, хтось висовував мій язик, хтось розтирав вуха, викликали швидку. Але водій, який власне і причинив мою втрату свідомості, навіть не підійшов. Тобто він стояв у стороні й передивлявся, чи в порядку авто».

Найбільше потерпілих вразили дії правоохоронців. За словами адвоката, постраждалі не могли домогтися, щоб їхні дані внесли в протокол.

Після інциденту власниця авто Лідія Сметана виставила пост, де прокоментувала ситуацію. Блогерка каже, що про аварію їй телефоном повідомив сам водій. А коли приїхала на місце інциденту, побачила чимало людей, тому не наважилася підходити.

«Я розумію, що ці люди продовжують там активно спілкуватися: хтось п’є, хтось свариться з поліцією. Мені потрібно зрозуміти, я — одна. Підійти до цього натовпу і сказати, що мені робити? Я вирішила, що мені потрібно в поліції дізнатися про стан справи».

Лідія стверджує, що напряму заговорила з людьми, коли хтось із них поставив алкоголь на її автівку:

«Я підійшла, зробила зауваження, сказала, що прошу прибрати алкоголь з машини, а на мене досить агресивно накинулося з викриками і нецензурною лайкою. Я стояла мовчки і сказала, що просто попросила прибрати алкоголь».

Зранку наступного дня власниця автомобіля написала всім постраждалим, кого їй вдалося ідентифікувати. Вони надали контакти своїх адвокатів, з якими надалі вона і буде вести комунікацію. Лідія зазначила, що не очікувала потрапити під шквал хейту та погроз, адже на момент інциденту її навіть не було в машині. Вона більше не співпрацюватиме з водієм Дмитром та вирішуватиме ситуацію у правовому полі.

«Я буду всіляко сприяти самому судовому розслідуванню. Те, що Дмитро винен в цьому ДТП — це 100% факт. Буде розслідування, і коли ми дізнаємося про його результат. Але зі своєї сторони я розумію, що мені потрібно захищати свою честь, гідність і свій бренд».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джаред Лето назвав війну проти України «проблемою» та висловив бажання виступити в Москві – українці відреагували у соцмережах

 

Новини по темі