Заполонив тренди TikTok: що таке шоколадний плавлений сирок та як його виготовляють

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Шоколадний плавлений сирок: що це таке і з чого його виготовляють
Freepik

Констянтин Грубич розповів, з чого виготовляють шоколадний плавлений сирок, який став трендом TikTok

Поділитися:

Нікому не в новинку звичайні плавлені сирки, та чи знали ви, що вони є і шоколадні. Тільки знайти шоколадні плавлені сирки в магазинах зараз — це справжній квест. Адже соцмережу TikTok заполонили відео, де люди вперше дізнались про цей продукт та розповідають свої враження після його дегустації. І увага, спойлер — за їх словами, це дійсно смачно! 

Та, як виявилось — це не кулінарна новинка, а давно відомий всім продукт. Шоколадний плавлений сирок почали виготовляти у той час, як і традиційний, тобто солоний. Колись він мав велику популярність у покупців, але з часом втратив її, поки про нього знову не згадали у трендах TikTok.

Детальніше про шоколадний плавлений сирок та на що варто звертати увагу при його покупці, розповів Костянтин Грубич у Сніданку з 1+1, що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі 1+1 Україна. 

З чого складається шоколадний сирок

Шоколадний сирок — це десерт, який подобається багатьом. Цікавий факт, що згідно з українськими стандартами ДСТУ, шоколадний сирок виготовляється за тією ж технологією, що й звичайниШй плавлений сирок.

Основні інгредієнти — молочна основа, твердий сир, вершкове масло й обов'язкові спеціальні солі, які забезпечують необхідну консистенцію. Однак у випадку з шоколадним — до його складу додають ще цукор і какао-порошок, що й надає десерту характерний смак.

Олена Сидоренко, експертка з харчування, звертає увагу, що саме ці добавки у вигляді какао-порошку дозволяють виробникам зменшити вміст основних молочних компонентів. За її словами, додаючи дешевші інгредієнти, виробники економлять на інших продуктах. 

Шоколадні плавлені сирки
Скриншот/Сніданок з 1+1

На що варто звертати увагу

Плавлені сирки, зокрема шоколадні — це висококалорійний продукт. Вони містять багато цукру та жиру, тому важливо звертати увагу на відсоток жирності, зазначений на упаковці. Варто також пам'ятати й про основні нюанси при виборі шоколадного плавленого сирка.

  • Вищий відсоток жирності гарантує більш кремову і ніжну текстуру, а також насиченіший смак. Та водночас для тих, хто стежить за фігурою — це також означає більшу кількість калорій.
  • Не менш важливо звертати увагу на склад продукту. Сирки різних виробників можуть суттєво відрізнятися за кольором та складом. Деякі з них можуть містити рослинні жири замість молочних.

На полицях магазинів можна зустріти не лише традиційні шоколадні сирки, але й варіанти у пластикових формах, які зручно намазувати на бутерброди. Хоча вони не такі поширені, як звичайні, але теж набирають популярності завдяки своїй кремовій текстурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індекс борщу: на скільки подорожчали продукти для приготування улюбленої страви українців

Новини по темі