Про кількість нулів у рахунку за красу: скільки грошей насправді витрачають українські жінки на процедури в салоні краси

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Скільки жінка витрачає грошей на догляд за собою: порівняння цін
Freepik

Міф про жіночі витрати розвіяно: скільки коштує догляд в салоні краси у різних містах України

Поділитися:

Сьогодні, 9 вересня, світ відзначає Міжнародний день краси — професійне свято косметологів, візажистів і працівників beauty-салонів. Це свято не лише підкреслює роль beauty-індустрії в сучасному світі, а й присвячене красі у всіх її проявах. Та стереотипна думка про те, скільки ж насправді витрачає жінка на догляд за собою все одно залишається незмінною — чоловіки продовжують називати різні суми.

У сюжеті Сніданку з 1+1 все ж розібрались скільки жінки в середньому витрачають на послуги краси щомісяця та порівняли ціни в різних містах України на beauty-процедури. Так де ж доглядати за собою в салонах краси все ж дешевше?  

крем, краса, догляд
freepik

Згідно з опитуванням, чоловіки часто переоцінюють витрати своїх жінок. Наприклад, Володимир вважає, що щомісячний бюджет жінки на догляд за собою становить 10 тисяч гривень. Він переконаний, що ці гроші йдуть на манікюр, педикюр, косметику та інші процедури. Натомість Марк та Антон вважають, що дівчатам потрібна сума аж близько 20-30 тисяч гривень на місяць. Та чи дійсно це так?

Сніданок з 1+1 вирішив поцікавитися вартістю послуг у столичних салонах краси, аби переконатися на точних цифрах скільки приблизно жінка витрачає на догляд за собою протягом місяця. Наприклад, в одному київському салоні краси вартість найбільш популярних процедур:

  • комплекс манікюру — від 1090 гривень,
  • педикюр — від 1350 гривень,
  • стрижка — від 1100 гривень,
  • фарбування — від 2500 гривень,
  • корекція та фарбування брів — 750-790 гривень,
  • фарбування вій — 390 гривень.

Таким чином, за підрахунками базовий догляд у Києві обійдеться приблизно у 6000 гривень. Для порівняння в інших міста України ця сума виявилась дещо меншою.

Скільки коштує краса
Скриншот/ Сніданок з 1+1

Однак, варто зазначити, що ці цифри є лише загальними й не включають додаткові витрати на косметологічні послуги, косметику або інші індивідуальні процедури, які можуть суттєво збільшити підсумкову вартість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зібрала 352 мільйони переглядів на одному відео: блогерка-рекорсменка Кенді Суперстар розповіла, як починала свій блог та подарувала мамі квартиру в Києві, коли досягла успіху

Новини по темі