Сніданок з 1+1 та Наталія Мосейчук збиратимуть гроші на Школу супергероїв в Охматдиті

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Сніданок з 1+1 та Наталія Мосейчук збиратимуть гроші на Школу супергероїв в Охматдиті

1 червня, у День захисту дітей, Сніданок з 1+1 проведе благодійний марафон.

Поділитися:

Наступної п’ятниці 1 червня, у День захисту дітей, «Сніданок з 1+1» у прямому ефірі проведе благодійний марафон «Право на освіту». Усі кошти від нього будуть перераховані на відкриття нового класу Школи Супергероїв у відділенні гемодіалізу в Охматдиті.

Акція спрямована на підтримку соціального проекту «Право на освіту», яким опікується ведуча ТСН Наталія Мосейчук. Вона разом з колегами, волонтерами, вчителями, лікарями, командою громадської організації Small Heart with Art, а також Благодійного фонду «КОЛО»  вже рік звертають увагу на гарячу проблему – майже у всіх дитячих лікарнях України втрачено школи, діти перебувають в ізоляції, не отримують якісної освіти, відстають від однолітків. За цей час команду «Право на освіту» почули в МОН та МОЗ, а два тижні тому з’явився наказ Міністра освіти Лілії Гриневич про створення спеціальної Робочої групи.

У день проведення марафону Наталія Мосейчук стане співвідучою «сніданківців» та виставить на торги свій лот – майстер-клас з інтерв’ю. 

«Уявіть, як почувається дитина, яка стикається в своєму житті з важким діагнозом, і її світ зупиняється. Дитина випадає зі свого кола спілкування, мало рухається, потроху втрачає контакт зі здоровими друзями. Тож часто у дітей в лікарнях бувають не лише погані аналізи та апетит, а ще й настрій. Найстрашніше ж, що до нуля зводиться бажання одужати... Ми разом зможемо зробити так, аби маленьким пацієнтам Охматдиту буде легше боротися за своє здоров’я і почувати себе потрібними суспільству і вірити у краще. Взаємодія школи і лікарні є нормою у дитячих медичних закладах по всьому світу. Це зв'язок з нормальним життям. Можливість навчатися дає дитині відчуття, що вона потрібна суспільству, що на неї чекають», - коментує кураторка проекту Наталія Мосейчук.

Для розвитку Школи та відкриття нового класу потрібно щонайменше 600 000 гривень, з яких 500 000  підуть на ремонт і обладнання, а ще 100 000 стануть основою гонорарного фонду для оплати роботи  вчителів.

«Минулого марафону ми зібрали рекордну суму - понад 1 мільйон гривень на втілення мрій важкохворих діток. Ми віримо, що цього разу наші глядачі будуть не менш активними, і разом ми зможемо залучити необхідні кошти», – коментує продюсер «Сніданку з 1+1» Юлія Жмакіна.

До акції доєднається відомі артисти, спортсмени та суспільні діячі, а більшість лотів пов’язана з особистим спілкуванням та освітніми ініціативами. Так, ведучий «Світу навиворіт» Дмитро Комаров проведе для переможця майстер-клас з фотографії, тренер «Голосу країни» Сергій Бабкін вчитиме грати на гітарі, а Людмила Барбір розкаже, як успішно проходити кастинги. Свої лоти також нададуть MONATIK, актори серіалу «Школа», олімпійський чемпіон Олег Лісогор та інші зірки.

Марафон розпочнеться о 6:30 у прямому ефірі, а торги триватимуть цілий день на сторінці «Сніданку» в Facebook і завершаться о 19:00. Купити подарунок від зірки зможе кожен, хто запропонує найбільшу суму і перерахує її на рахунок благодійного фонду «Ти не один», який є ініціатором акції.

Новини по темі