Сьогодні в деяких містах України відбудеться навчальна тривога: що робити, якщо почули звук сирени на вулиці (пояснює експерт)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Навчальна тривога в деяких містах України: де саме і як діяти?
pixabay.com/Bru-nO

Сьогодні у деяких містах в різних частинах України відбудеться навчальна тривога: мешканці будуть чути періодичні сигнали сирени на вулиці. Чи варто непокоїтися та що робити?

Поділитися:

У «Сніданку з 1+1» розповіли, що сьогодні, 18 листопада, у низці міст України відбудеться навчальна тривога. Мешканці будуть чути періодичні звукові сигнали, які лунатимуть безперервно не довше 3-х хвилин поспіль. Як діяти громадянам та коли варто непокоїтися?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні новий зоозахисний закон: що змінилося (права тварин та заборони для власників)

Отже, за інформацією від «Сніданку з 1+1», навчальна тривога буде сьогодні у різний час у:

►Броварах на Київщині;

►Ужгороді;

►деяких містах Івано-Франківщини;

►Черкасах;

►деяких містах Хмельниччини;

►Житомирі.

У Києві сьогодні навчальної тривоги не передбачається, але Директор департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук пояснює сам її принцип, однаковий для всіх міст:

«Ми всі розуміємо і знаємо, що існує система цивільного захисту міста».

Наголошується, що сьогодні буде саме навчальна тривога. Як же відрізнити навчальну тривогу від справжньої, коли за допомогою звукового сигналу населення сповіщається про те, що у місті відбувається надзвичайна ситуація? Найпростіше це зрозуміти за тривалістю безперервного звукового сигналу: при навчальній тривозі сирена звучить не більше 3-х хвилин поспіль, а при справжній – безперервно. Якщо у місті лунає довгий звуковий сигнал тривоги, варто діяти наступним чином:

Навчальна тривога

Більше про навчальну тривогу сьогодні дивіться у відео:

Новини по темі