Субсидії в Україні: у пенсійному фонді назвали перелік категорій, які вже в грудні можуть залишитися без пільг

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Скасування субсидії: які категорії залишаться без пільг
freepik.com

Дечким категоріям громадян можуть скасувати субсидії до закінчення опалювального сезону.

Поділитися:

Українці посеред опалювального сезону втрачають субсидії. Причин одразу декілька. Чому так відбувається, дізнавались у "Сніданку з 1+1"який виходить у будні з 06:30 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна та на YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Важливо знати: які субсидії українці можуть отримати з 1 грудня

У Пенсійному фонді України оголосили перелік категорій, які вже в грудні можуть залишитися без пільг на оплату комуналки.

Спеціальна комісія продовжує перевірку отримувачів субсидії. Якщо заявник не відповідає визначеним критеріям, субсидію скасують навіть посеред опалювального сезону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Важливо знати: зміни у виплатах для ВПО, тарифи на світло та газ — що чекає українців з 1 грудня

Причинами скасування субсидії можуть бути:

  • Виявлення додаткового доходу родини;
  • Смерть отримувача;
  • Зміни у складі родини або місця проживання;
  • Несплата за житлово-комунальні послуги.

Якщо борг за житлово-комунальні послуги перевищує 680 грн, щоб не втратити субсидію, можна укласти з постачальником послуги угоду про реструктуризацію. В інших випадках про зміни треба своєчасно повідомити Пенсійний фонд, який займається субсидією.

Основні причини скасування субсидії

  • Несплата за житлово-комунальні послуги. Це найчастіша причина скасування субсидії. Якщо борг за ЖКП перевищує 680 грн, субсидію можуть скасувати навіть посеред опалювального сезону. Щоб не втратити субсидію, треба своєчасно сплатити борг або укласти з постачальником послуги угоду про реструктуризацію.
  • Додатковий дохід родини. Якщо у родини виявлять додатковий дохід, який не був врахований при призначенні субсидії, субсидію можуть зменшити або скасувати.
  • Смерть отримувача. У разі смерті отримувача субсидії її припиняють надавати.
  • Зміни у складі родини або місця проживання. Якщо у родині відбулися зміни, які можуть вплинути на розмір субсидії, наприклад, народилася дитина або хтось із членів родини пішов на роботу, треба повідомити про це Пенсійний фонд.

Якщо ви отримуєте субсидію, важливо стежити за змінами у своєму житті, які можуть вплинути на право на субсидію. Якщо ви помітили, що у вас змінилися доходи або склад родини, одразу ж повідомте про це Пенсійний фонд.

Скасування субсидії: які категорії залишаться без пільг? Дивіться Економічні новини у "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна" та на YouTube:

Новини по темі