Рецепти Руслана Сенічкіна: Святкові ялинки з начинками
Незвичайні ялинки до новорічного столу від ведучого 1+1.
У програмі «Сніданок з 1+1» телеведучий Руслан Сенічкін поділився оригінальним рецептом солоних ялинок з трьома різними начинками до святкового столу.
Новий рік не за горами, тож майже у всіх вдома вже стоять ялинки. Проте ними можна прикрасити і святковий стіл. Для цього потрібно лише приготувати смачні та незвичайні ялинки з тіста.
Читайте також: Топ-5 страв з курятини до святкового столу.
СОЛОНІ НОВОРІЧНІ ЯЛИНКИ – ІНГРЕДІЄНТИ:
Цукіні - 1 шт
Бекон – 40 г
Сир – 40 г
Оливки – 8 шт
Листкове тісто – 400 г
Спеції за смаком
СОУС «ПЕСТО» – ІНГРЕДІЄНТИ
Сир – 40 г
Базилік – 40 г
Часник – 3 зубчики
Волоський горіх – 40 г
Оливкова олія – 2 ст. л.
ЯК ПРИГОТУВАТИ СОЛОНІ НОВОРІЧНІ ЯЛИНКИ:
- Нарізати цукіні слайсами. До них додати спеції за смаком, ретельно перемішати і залишити маринуватися.
- Стіл посипати борошном. На ньому розкатати тісто.
Тісто має бути тонким і бажано прямокутної форми, - каже телеведучий.
- Щоб приготувати соус «Песто», потрібно листя базиліку покласти в блендер, туди вкинути кілька зубчиків часнику, оливкову олію, додати сир. Усе довести до однорідної консистенції.
Горіхи можуть бути в такому соусі кедрові або волоські, - підкреслює Руслан Сенічкін.
- Розділити усе тісто на 3 рівні частини ножем.
- Соусом «Песто» намазати першу частину тіста.
- Нарізати з нього смужки завширшки 1,5-2 см.
- Скласти усі гармошкою і проколоти шпажками.
Таким чином мають вийти такі собі ялиночки, - каже телекулінар.
- Іншу частину тіста так само нарізати смужками і викласти на них слайси цукіні.
- Загорнути ялинкою і проколоти шпажками.
- На останнє тісто викласти бекон і знову загорнути.
- Усі ялинки на шпажках викласти на деко і поставити в духовку на 15-20 хвилин при температурі 190 градусів.
У кінці ялинку можна прикрасити додавши на шпажки квадратики із сиру, а зверху замість зірочки узяти оливки, - зауважує Руслан Сенічкін.
Нагадаємо, не так давно Руслан Сенічкін поділився 4 рецептами олів'є для новорічного столу.