Тижнями рятували життя без світла та води під звуки вибухів: історія медиків Маріупольської обласної лікарні

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Історія медиків з Маріупольської обласної лікарні

У "Сніданку з 1+1" розповіли історію лікарів з Маріуполя, які кілька тижнів героїчно рятували життя в блокадному місті.

Поділитися:

Маріупольський студент-медик Дмитро Гавро у грудні 2021 почав практику в місцевій лікарні. Уже через 2 місяці разом із досвідченими лікарями 21-річний юнак був змушений рятувати сотні людських життів від російських окупантів. Про долю Дмитра та його колег з Маріуполя розповіли у "Сніданку з 1+1”, що виходить у будні дні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна та на YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисник, який біжить марафони та танцює на протезах: історія Артема Мороза у "Сніданку з 1+1"

Кілька тижнів лікарі Маріупольської обласної лікарні допомагали жертвам російських загарбників. Вони робили це у пекельних умовах, без світла, води, тепла та змоги перепочити.  

"Було дуже масове надходження поранених, тому працювали всі цілодобово", — розповідає Ольга Голубченко, головна лікарка.

Лікарня приймала по 150-200 людей потерпілих на добу. Саме сюди звернулися жертви атаки 9 березня на пологовий будинок. Роботу ускладнювало ще й те, що лікарям самотужки доводилося підіймати постраждалих на 7-8 поверхи через відсутність електропостачання. Згодом до лікарні зайшли російські військові. Медики прийняли непросте рішення: виїжджати. Після цього кожен з них знайшов прихисток у різних куточках України.

Навесні цього року Маріупольська обласна лікарня відновила роботу у Києві, а більша частина старої команди колег возз'єдналася. Хоч нове приміщення і менше, аніж у рідному Маріуполі, та ця лікарня оснащена всім необхідним: кардіо приладами, операційними, відділеннями, денним стаціонаром. Чимало пацієнтів також є маріупольцями, і до цих лікарів зверталися ще до війни.

Зараз команда маріупольських медиків наполегливо працює та допомагає людям Києві. Однак лікарі не забувають про те, що їм довелося пережити через ворога. Їх мрія — відремонтувати рідну лікарню та обов'язково повернутися до Маріуполя.

Дивіться "Сніданок з 1+1" з 6:30 до 9:30 у будні дні на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Сніданок в соцмережах:
Instagram
Facebook
Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі