«Все життя було пронизане любов’ю до дітей»: знайомі та друзі сім'ї Базилевичів з болем поділилися спогадами про матір і трьох доньок, життя яких обірвала російська ракета

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Трагедія сім'ї Базилевичів: знайомі та друзі родини поділилися своїми спогадами про них
Ярко Базилевич/Facebook

Трагедія родини Базилевичів у Львові: знайомі та друзі розповіли щемливі спогади про загиблих матір й трьох дочок та про батька, який чудом вижив

Поділитися:

Росіяни під час масованої ракетної атаки 4 вересня, вбили у Львові майже всю сім'ю — матір і трьох дочок. З усієї сім'ї в живих залишився лише батько. Ця трагедія сколихнула серця всіх українців, а особливо тих, які особисто були знайомі з сім'єю Базилевичів. Детальніше про це розповіли у сюжеті в Сніданку з 1+1, що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі 1+1 Україна.

Після трагедії, яка сталась зранку 4 вересня, українці масово поширювали їх родинне фото — дружина у вишиванці, щасливий чоловік і батько трьох донечок, посмішки дітей. Лише по фото було зрозуміло, що це дуже дружня та любляча сім'я.

Родина Базилевич
Андрій Садовий/Facebook

На цьому фото тато Ярослав, мама Євгенія і їхні троє донечок — Ірина, Дарія та Емілія. Родину Базилевичів знало дуже багато людей і ніхто навіть припустити не міг, яку трагедію згодом усім доведеться пережити, а особливо Ярославу Базилевичу. 

В один момент, близько шостої ранку 4 вересня під час масштабної атаки на Львів, загинули його жінка та доньки. Верхні поверхи, де була їхня квартира, зруйновані повністю. На момент прильоту вся родина ховалася на сходах, а Ярослав якраз вийшов у квартиру для того, аби щось взяти. В ту ж секунду і сталося найжахливіше — сходи на яких були дружина та доньки обвалилися разом із родиною, поки чоловік був у квартирі.

Сніданку з 1+1 поспілкувався з людьми, хто знав цю родину. Сьогодні до будинку Базилевичів прийшло дуже багато людей, які знали, працювали або навчалися разом з дівчатами, аби вшанувати їхню пам'ять. За словами знайомих, які прийшли висловити свої співчуття до місця трагедії, це була дуже інтелігентна, знана та шанована родина у Львові. Вони ж і розповіли, що тато Ярослав Базилевич походить із давнього знатного роду — він родич Івана Франка.

Сім'я Базилевичів
Скриншот/Сніданок з 1+1

Вчителі, класні керівники дівчат, однокласники висловлюють свої співчуття трагедії, яка сталася з родиною Базилевичів та не стримують своїх емоцій.

«Все життя Ярка було пронизане любов’ю до своїх дітей. Це була надзвичайна родина, і я знала їх усіх, оскільки була класним керівником Яринки, а також вчила Дарусю», — ділиться спогадами вчителька дівчат.

А також згадує, що Дарія ще перед навчання в УКУ, написала в мотиваційному листі, що хоче розвивати українську культуру й нести її світу і це бажання вона мала ще зі шкільних років.

Класний керівник Дарії згадала, як познайомилася з нею ще у п’ятому класі, коли вона була зовсім маленькою та запам'яталася своєю щедрістю, добротою та позитивом:

«Жодної світлини з сумом — тільки весела, гарна, усміхнена дитина».

Біля місця трагедії зібралися однокласниці й однокласники, які навчалися з Дарією, а також друзі Ярини, які не стримували сліз, коли згадували про свою подругу. Вони розповіли, що Ярина була їх найкращою подругою та любила подорожувати.

Головне для Ярослава Базилевича — це завжди була його сім'я. Він навіть присвятив своїй дружині Євгенії цілий пост, адже минулого року вони святкували 25 років свого подружнього життя. Ярослав написав, що Євгенія була його всім — його опорою. Він побажав пройти ще щонайменше 25 років разом.

Сім'я Базилевичів
Скриншот/Сніданок з 1+1

«Ну що ж, 22 офіційно + 3 – це вже чверть століття. Не зовсім кругло, але маю настрій на кругло. Ми вже стільки разом, що я вже себе без Тебе майже не пам'ятаю! Ти мій фундамент, моя основа, до якої я весь час можу і повертаюсь. Ти мій Partner in crime. З Тобою цікаво, гарно, вільно, свободно і прекрасно. Я можу Тобі розповісти все, ну – насправді все, Ти ж знаєш! У нас з Тобою вже багато досвіду позаду і сподіваюся ще більше попереду» – писав Ярослав Базилевич, звертаючись до дружини.

Сам чоловік під час обстрілу дивом вижив. Рятувальник із місця атаки повідомив, що за версією очевидців, Ярослав у момент влучання повернувся зі сходової клітки до квартири по воду й це його врятувало, але після трагедії 4 вересня чоловік втратив трьох своїх донечок — Ярину (21 рік), Дарію (18 років) і Емілію (7 років), яка перейшла у другий клас та дружину Євгенію. І, здається, вже немає жодного українця чи українки, які б не чули про цю родину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У живих залишився тільки батько: удар РФ вбив у Львові цілу родину - маму з трьома дочками

Новини по темі