Тренд на секонд-хенди: переваги та ризики

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Чи варто купувати в секонд-хендах
Freepik

У "Сніданку з 1+1" розповіли, чи варто купувати в секонд-хендах та які наслідки це може мати.

Поділитися:

Війна серйозно вдарила по зарплатах українців. Потреба економити зростає, а тому збільшення популярності секонд-хендів не є дивиною. Які переваги магазині вживаного одягу та чи безпечно в них купувати, розповіли в "Сніданку з 1+1”, що виходить щодня з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно стилізувати сорочку: 3 простих образи від стилістки (фото)

За період війни ціни в секонд-хендах зросли на 15-20%. Цікаво, що попит у таких магазинах зараз більший, ніж в мас-маркетних крамницях. Повністю оновити гардероб у секонді можна на суму близько 1000 гривень, тоді як на ці ж кошти ви зможете купити лише одну чи дві одиниці нового одягу.

Не можна забувати, що одяг з секонд-хенду до вас мав ще одного власника. Вживані речі перед продажем піддають хімічній обробці, проте дерматологи не вважають це гарантом безпеки. Лікарі радять після покупки одразу випрати нову одежину окремо від ваших речей та на високих температурах. Не завадить також використати пару для дезінфекції.

Інша перевага секонд-хендів — їх екологічність. Зниження попиту на нові речі веде до зменшення витрат на їх виробництво. Купуючи вживаний одяг, ви економите не лише власні гроші, а й паливо, воду та електроенергію, які могли бути витраченні на створення такої ж нової одежини.

Ранок зі “Сніданком з 1+1” – це свіжі актуальні новини та події, експертні думки та поради, що налаштовують на продуктивний день. Не пропустіть щодня проєкт з 7:00 до 9:30 на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Сніданок в соцмережах:
Instagram
Facebook
Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі