«Тут стріляє, бахкає, пожежа, а львів’яни питають – чому не працюють світлофори»: ексклюзивно у «Сніданку з 1+1» очільник Львова розповів про те, як місто оговтується після обстрілів

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Очільник Львова розповів, як місто оговтується після обстрілів: Тут стріляє, бахкає, пожежа, а львів’яни питають – чому не працюють світлофори

Чи вдалось відновити електропостачання та як містяни поставились до того, що місто впало в цілковиту темряву – на включенні  у прямому ефірі «Сніданку з 1+1» розповів міський голова Андрій Садовий.

Поділитися:

Улюблена програма українських телеглядачів «Сніданок з 1+1» в ефірі телеканалу ТЕТ у будні з 7:00 до 10:00 та у вихідні – з 8:00 до 10:00 продовжує розповідати українцям про оперативні новини в країні та долучати спеціалістів різних галузей. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як діяти у разі зникнення електрики, води чи газу (інфографіка)

Напередодні були завдані повторні удари по Львівщині, якими знищили дві електропідстанції, в результаті чого 30% Львова залишилось без електроенергії. Чи вдалось відновити електропостачання та як містяни поставились до того, що місто впало в цілковиту темряву – на включенні  у прямому ефірі «Сніданку з 1+1» розповів міський голова Андрій Садовий.

За його словами, вороги намагались унеможливити подачу електроенергії до міста-мільйонника. Проте у них цього не вийшло.

«Фактично третю ніч поспіль усі комунальні служби працюють. Позавчора були прильоти по підстанціях, вчора також. Якщо брати по області, то 4 великі електропідстанції зруйновані. І це мало унеможливити подачу електроенергії до міста. Ми зараз використовуємо екстремальні методи відновлення і мало про них говоримо. Ще минулого року почали закупку потужних дизельних генераторів, щоб можна було жити максимально автономно. Станом на ранок люди вже мають і електроенергію, і воду, транспорт запрацював, проте у мене велике прохання – максимально економити електроенергію, бо ситуація може змінитись з хвилини на хвилину», - прокоментував Садовий.

Як говорить очільник міста, мета росіян – геноцид українців, тому вони б’ють по об’єктах критичної інфраструктури, аби наш народ жив у страху. Проте наголошує: львів’ян точно цим не налякати і ексклюзивно поділився, які саме міська рада отримувала дзвінки, коли місто було без електропостачання.

«Після вибухів люди ставили питання: чому не працюють світлофори? Чому порушують правила дорожнього руху? Тут стріляє, бахкає, пожежа, а львів’яни питають – чому не працюють світлофори», - зазначив міський голова Львова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЯкщо пропав зв'язок: алгоритм дій у разі зникнення сигналу мобільного оператора

Соцмережу облетіли фото темного міста, які викликали неабияку реакцію користувачів. Ведучі «Сніданку з 1+1» Людмила Барбір та Єгор Гордєєв зазначили, що така атмосфера у Львові викликала певну романтичність та запитали, чи очікує очільник міста на бейбі-бум після цієї ночі, на що той несподівано відповів:

«Ви хочете мені дорікнути, що у мене п’ять синів та немає доньки?».

При цьому він наголосив, що весь світ вражений українцями, які попри обстріли залишаються стійкими та щоразу в нас зростає бажання знищити нашого ворога.

Садовий

Також Садовий підкреслив, що для нього питання медицини є одним із пріоритетних, тому у Львові вже будують екосистему реабілітації «Незламні», почалась розробка протезів. За словами очільника, він бажає українцям 120 років тривалості життя, як у Святому Письмі, а для цього обов’язково потрібна якісна реабілітація організму.

Нагадуємо, щодня на глядачів «Сніданку з 1+1» очікують оперативні новини, поради від профільних спеціалістів, включення зірок та українців, які роблять усе задля перемоги України.  Не пропустіть щодня проєкт з  07:00 до 10:00, а у вихідні – з 8:00 до 10:00 на телеканалі ТЕТ, а також на YouTube. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Новини по темі