Українська вишиванка надихає: світові дизайнери додають вишиванку в свої покази (відео)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Jean Paul Gaultier S.A., GUCCI та Valentino: чим ці три відомих доми моди пов'язані з Україною?

Поділитися:

Світові дизайнери дедалі частіше використовують вишиту традиційну українську сорочку в свої покази та модні колекції, чим ми не можемо не пишатися! 

Після відвідання України та подій Помаранчевої революції один із перших представив усьому світу свою українську колекцію Жан-Поль Готьє (Jean Paul Gaultier S.A.). Під час його показів про українську національну ідентичність в колекції свідчило усе: так, сектори, на які поділили зал, мали назви українських міст (Житомир, Львів, Харків та Ялта), а столицею, Києвом, Жан-Поль назвав сам подіум. Навіть моделі суконь модельєр назвав "Буковиною" та "Кримом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маскарад на 1+1: новою героїнею шоу стала автентична Мотанка

Гуцульська вишиванка в GUCCI: традиційні українські мотиви є також і в колекції осінь-зима 2008, 2009, яку створила арт-директорка GUCCI Фріда Джанніні. Вона оздобила моделі вишивкою, серед якої домінували геометичні елементи національних вишивок Поділля та гуцульщини. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Людмила Барбір вразила глядачів "Сніданку 1+1" елегантним образом до Дня Незалежності

А от Valentino сподобались вишиті українські жупани: у своїх колекціях знаний дизайнер, крім суконь та сорочок, зробив акцент саме на традиційному верхньому одязі українців — вишитих жупанах. 

Дивіться показ вишиванок у сюжеті "Світського життя з Катериною Осадчою":


Фото: @gusak_design

Новини по темі