В Україні більше не буде заочної форми освіти: у чому полягає масштабна реформа від МОН

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Кардинальні зміни у вищій освіті: новий законопроєкт від МОН
Freepik

Міністерство освіти та науки пропонують нову реформу, яка кардинально змінить українську вищу освіту.

Поділитися:

Без заочного навчання та можливість керувати навантаженням самостійно — такі зміни пропонують у МОН. Законопроєкт кардинально змінює стан сучасної вищої освіти. У чому полягає освітня реформа, розбиралися у "Сніданку з 1+1"який виходить щодня з 07:00 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна", телеканалі ТЕТ та на YouTube.

У чому полягає реформа МОН щодо вищої освіти

► Впровадження дистанційного навчання замість заочної та вечірньої форм.

► Контрактники зможуть самостійно обирати тривалість навчання (3-6 років).

► Не треба визначатися зі спеціальністю одразу після школи, рішення можна відкласти на 2 роки.

"Ми можемо заперечувати це, але справжня цінність вищої освіти в Україні знизилася. Тож відкладати зміни на потім вже просто неможливо. Діяти потрібно зараз, якщо ми хочемо, щоб якісна освіта стала ключем до трансформації країни", — пише Міністр освіти Оксен Лісовий.

Думки студентів щодо реформ розділилися. Ті здобувачі освіти, які паралельно навчають в одному ВНЗ на очній формі, а в іншому університеті на заочці, побоюються, що реформа зробить процес навчання занадто складним. Водночас молодь позитивно ставиться до більш широких можливостей вибору спеціальності та тривалості навчання.

Впровадження реформи планують на 2024 рік. Тих студентів, які вже навчаються, вона не стосуватиметься.

Дивіться "Сніданок з 1+1" з 7:00 до 9:30 у будні дні на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

"Сніданок" в соцмережах:

Instagram
Facebook

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

 

Новини по темі