Важливо знати: подробиці нового законопроєкту про виїзд військовозобов'язаних чоловіків за гроші

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Виїзд чоловікам за кордон за гроші: новий законопроєкт
Unsplash

У "Сніданку з 1+1" розібралися, у чому полягає законопроєкт про виїзд за кордон за гроші, та чи буде він прийнятий.

Поділитися:

Виїзд за кордон для військовозобов'язаних чоловіків за внесок на потреби ЗСУ — такий законопроєкт озвучили у Верховній Раді. Пропозиція вже спричинила активне обговорення у мережі. Які шанси впровадження цієї ідеї, та наскільки вона ефективна, розбиралися у "Сніданку з 1+1"який з 6 листопада буде виходити у будні з 06:30 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Важливо знати: що таке смартмобілізація та чи з'являться повістки в Дії (роз'яснення Міноборони)

У чому полягає законопроєкт про виїзд за кордон за гроші

Ініціатива нардепа Георгія Мацурашу передбачає внесок у розмірі 12 945 грн за виїзд за кордон військовозобов'язаним чоловіком. Якщо особа вирішує залишитися у іншій країні на більше ніж місяць, доведеться платити по 2 800 грн щомісячно. Автор законопроєкту вважає, що така система сприяє розв'язання проблем економіки та працевлаштування.

Чи приймуть закон про виїзд чоловіків за плату

Думки щодо доцільності ініціативи розділилися: для когось це ефективна можливість, для інших — несправедливість та демотивація населення. Сам автор Мацурашу вважає, що шанси на прийняття законопроєкту невисокі. Наразі невідомо чи будуть розглядати його на загальному голосуванні.

Документи

Фото: Unsplash.com

Дивіться "Сніданок з 1+1" з 6:30 до 9:30 у будні дні на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

"Сніданок" в соцмережах:

Instagram
Facebook

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі