Важливо знати! В Україні хочуть ввести додаткову платіжку за газ: кому доведеться платити

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Третя платіжка за газ: кому та скільки доведеться платити
Freepik

Третя платіжка за газ: кому доведеться доплачувати та за які послуги.

Поділитися:

Нацкомісія, що регулює комунальні та енергетичні послуги, оприлюднила проєкт постанови, згідно з яким пропонується ввести плату за обслуговування газових мереж у багатоповерхівках. Людей хочуть зобов'язати укладати з газовиками договори й щомісяця платити за те, щоб в будинках поза межами квартир слідкували за станом труб та запобігали протіканню газу. Кого може торкнутися нововведення та яку суму доведеться доплачувати, розповіли у "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна" та на YouTube.

Додаткова платіжка за газ: кого торкнеться нововведення

Дорахування за техобслуговування газових мереж будуть приходити окремою платіжкою або їх додадуть в тариф за розподіл газу. Нововведення зачеплять передусім нові багатоповерхівки, де забудовники не передали газові мережі на обслуговування. Таким чином вони економили, каже експерт з енергетики Юрій Корольчук. Він також пояснив, як будуть розраховувати суму платіжки:

"Це залежить від будинку, кількості стояків, протяжності газопроводів та обсягу споживання газу. Людина може платити в місяць 30-50 грн залежно від умов будинку."

"Третя платіжка" за газ: кому не доведеться платити

Якщо ЖЕК вже має угоду про обслуговування мереж, то жодних доплат не буде, адже вони вже включені в платіжки за розподіл газу.

Нагадаємо, з 2020-го року українці отримують 2 платіжки за газ: від постачальника блакитного палива та від його транспортера. Зазначається, що нововведення наразі знаходиться на стадії обговорення і може вступити в дію не раніше Нового року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Важливо знати: економічна ситуація в Україні восени 2023 (ріст зарплат, збільшення цін, стан інфляції)

Дізнавайтеся більше цікавого у "Сніданку з 1+1" з понеділка по п'ятницю з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна" або на YouTube. Також дивіться "Сніданок. Вихідний" у суботу та неділю з 07:00 до 09:30.

Слідкуйте за соцмережами проєкту:

Новини по темі