В Україні створили новий спосіб для боротьби з булінгом

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як повідомити про випадок булінгу: в Україні запровадили новий спосіб
Freepik

Міністерство освіти та науки України створило платформу для швидкого повідомлення про випадки булінгу.

Поділитися:

Згідно з даними дослідження ЮНІСЕФ, в Україні 67% підлітків віком від 11 до 17 років зазнавали булінгу або стикалися з цією проблемою. Для швидкого реагування та підтримки жертв цькування Міністерство освіти та науки України запровадило нову опцію для школярів, яка дозволить повідомляти про випадки булінгу. Детально про це розповіли у Сніданку з 1+1, що виходить у будні з 6:30 до 9:30 на 1+1 Україна.

Часто діти соромляться розповідати про свої проблеми або спілкуватися з незнайомими людьми. Проте тепер можна залишити анонімну чи неанонімну заяву про випадки булінгу в закладі загальної середньої освіти на сайті АІКОМ, скориставшись кнопкою Повідомити про булінг.

У заявці потрібно вказати назву навчального закладу та описати ситуацію, що сталася. Після цього заява про булінг буде надіслана з Міністерства на електронну пошту директора школи, який повинен вирішити проблему. За потреби можуть бути залучені соціальні працівники, представники поліції та інші служби, щоб допомогти врегулювати проблему відповідно до встановленого порядку та законодавства України.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, яким буде навчальний рік 2024-2025. Дізнайтеся більше про особливості навчального процесу та дати канікул.

Новини по темі