Як реагувати на дитячі істерики в громадських місцях: поради від психологині

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Психологиня пояснила, як правильно реагувати батькам та перехожим на дитячі істерики в громадських місцях.

Поділитися:

Інколи за дитячими істериками стоять серйозніші проблеми, ніж просто капризи. Зазвичай це потреба в увазі, погане самопочуття, емоційне перевантаження, травматична подія тощо. Завдання батьків — виявити, що саме потрібно дитині цієї миті. Про це в ефірі "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на "1+1 Україна", розповіла дитячий та сімейний психолог Катерина Гольцберг.

"Дійсно, в такому стані не можна покидати дитину, не можна погрожувати поліцією, карати та все в такому дусі. Це жах для дитини, коли людина, яку вона любить, її кидає. Тим більше ми повинні розуміти, що це “концерт” саме для батьків, щоб отримати потрібну увагу і задовольнити в ній потребу", — пояснила вона.

Батькам, які опинилися в подібних ситуаціях, психологиня радить:

"Не виконуйте вимоги дитини миттєво, спробуйте обійняти дитину, якщо це можливо. Залишайтесь у полі зору дитини, ні в якому разі не залишайте дитину сам на сам з проблемою. І головне — зберігайте спокій, навіть якщо це здається неможливим в момент істерики".

Катерина також зауважила, що під час капризів дитини батькам важлива підтримка від суспільства. Якщо ви стали свідком дитячої істерики на вулиці чи в магазині, намагайтесь не засуджувати батьків, адже їм в цей момент нелегко. Найкраще, що можна зробити, — запропонувати допомогу, відволікти дитину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Новини по темі