«Вдосконалювати саму себе»: легкоатлетка Ярослава Магучіх розповіла про свою історичну перемогу на Олімпійських іграх, вірусне фото в спальному мішку та майбутнє весілля

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Ярослава Магучіх розповіла про свою історичну перемогу, фото в спальному мішку та майбутнє весілля
Getty Images

Ярослава Магучіх, золота медалістка Олімпійських ігор-2024 розповіла про свою історичну перемогу, фото в спальному мішку та майбутнє весілля

Поділитися:

Ярослава Магучіх здобула для України перше золото на Олімпійських іграх-2024, при цьому ще й встановила світовий рекорд в стрибках у висоту. Для 22-річної Ярослави Магучіх — це вже друга в кар'єрі Олімпіада. На Іграх-2020 у Токіо вона здобула бронзу, показавши у фіналі результат у 2,00 метра. 

На Олімпіаді-2024 українська спортсменка побила світовий рекорд у стрибках у висоту серед жінок. Легкоатлетка з Дніпра на етапі Діамантової ліги в Парижі першою в історії взяла висоту 2,10 метра. Ярослава перевершила досягнення болгарки Стефки Костадінової, яка 1987 року на чемпіонаті світу в Римі стрибнула на 2,09 метра.

У ексклюзивному інтерв'ю для Сніданку з 1+1, що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі 1+1 Україна, Ярослава Магучіх розповіла про свої враження після Олімпіади та плани на майбутнє, а також про ритуали без яких не обходиться жодне її змагання. 

«Звичайно, я дуже щаслива, тому що ми провели довгий шлях з моєю командою до цієї олімпійської нагороди і я дуже рада, що в такий важкий час для нашої країни я змогла її представити на міжнародній арені», — ділиться першими враженнями після Олімпіади-2024 золота призерка Ярослава Магучіх.

Та золота чемпіонка Олімпійських ігор-2024 не планує зупинятись на досягнутому, навіть попри те, що вже має власний світовий рекорд зі стрибків у висоту.

«У мене виклики вдосконалювати саму себе, тому що в принципі у мене є всі нагороди для всіх стартів і ще й світовий рекорд. Тепер хочу перевершувати цю планку і йти ще вище й вище», — зазначає Ярослава .

До того ж зовсім нещодавно про Ярославу Магучіх писали чи не всі найвідоміші світові медіа, проте не через золоту медаль, а фотографії української спортсменки, де вона відпочиває серед спортивних змагань у спальному мішку. Як зазначає Ярослава, вона була дуже здивована, що ці кадри призвели такий великий фурор, адже насправді це був звичний для неї ритуал:

«Я на змаганнях зазвичай лежу, відпочиваю. Це такий мій ритуал, тобто я відпочиваю, релаксую, налаштовуюсь на свої спроби, мені так зручно під ковдрою. Це порада мого тренера, тому що ми спортсмени й нам потрібно, щоб м'язи завжди були у теплі». 

Ярослава Магучіх
Getty Images

І, як виявилось, цей спальний мішок для не просто річ, а талісман будь-яких її змагань:

«Ну спальник зі мною подорожує ще з 2020 року, тому так, можна сказати, що це річ без якої я не їжджу на жодні змагання».

Українська спортсменка має й свої особливі фішки за якими її вже впізнають — це завжди блакитно-жовтий макіяж та зачіска у вигляді двох колосків. За її словами, свою зачіску — два колоски, вона почала активно використовувати у своєму образі ще з 2017 році, а з початком повномасштабного вторгнення, аби привернути увагу міжнародних ЗМІ до подій в Україні, Ярослава почала робити макіяж у блакитно-жовтих кольорах. 

Поділилась Ярослава Магучіх своїми планами й в особистому житті. Минулого року її наречений зробив Ярославі пропозицію руки й серця, спортсменка розповіла, що вони з нареченим вже планують весілля:

«Думки вже є, але є єдине, що це зараз дуже складно організувати, але будемо намагатися». 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Це було надзвичайно круто»: бронзова медалістка Олімпіади-2024 Ірина Геращенко ексклюзивно для Сніданку з 1+1 поділилась своїми враженнями після повернення в Україну з Франції

Новини по темі