Новий кулінарний тренд з TikTok: простий та швидкий рецепт десерту із замороженого персику, який підкорить ваші смакові рецептори

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Заморожений персик: новий кулінарний тренд у TikTok
Freepik

Смачно, корисно і освіжаюче: незвичайний десерт з використанням замороженого персику

Поділитися:

У TikTok завжди з'являються нові незвичайні рецепти та лайфхаки і одним з останніх трендів став заморожений персик. Так, це може звучати дещо дивно, але ті хто спробував цей тренд стверджують, що результат вартий зусиль. Детальніше про це розповіли у Сніданку з 1+1, що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі 1+1 Україна.

Для чого потрібно морозити персик

Суть нового тренду полягає в тому, щоб заморозити персик і натерти його на тертці, створюючи таким чином смачну та корисну текстуру для десертів або перекусів. Після натирання замороженого персика, ви отримаєте фруктову стружку, яка буде танути в роті.

Це освіжаюча альтернатива звичайному персику, особливо у спекотні дні. Окрім того, поєднання замороженого персика з йогуртом або іншими інгредієнтами створює цікавий смаковий баланс — кислинка фрукта гарно поєднується зі смаком йогурту.

Пудинг, йогурт з персиком
Getty Images

Щоб спробувати цей лайфхак вдома, потрібно виконати лише кілька простих кроків

  • Спочатку вам потрібно обрати стиглий, але не надто м’який персик.
  • Помийте його, очистіть від кісточки (її можна залишити, за бажанням) і покладіть у морозилку.
  • Для того, щоб персик замерз повністю, знадобиться близько 1–2 годин.
  • Після того, як персик добре замерз, дістаньте його і натріть на звичайній тертці — текстура буде схожа на тонку, крижану стружку, схожу на лід або сорбет.
  • Натертий персик можна змішати з грецьким йогуртом або вівсянкою для смачного сніданку чи перекусу, також його можна додати до морозива або приготувати фруктовий сорбет із медом та горіхами.

Цей тренд вже завоював популярність у TikTok завдяки простоті та оригінальності. Тож, якщо ви любите кулінарні експерименти, то обов'язково спробуйте заморожений персик і переконайтесь у тому, як нові текстури та смаки можуть змінити ваше уявлення про звичні фрукти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шлях до успіху чи рутинна справа: наукові дослідження про те, чому так важливо зранку застеляти ліжко можуть вас здивувати

Новини по темі