Землетрус у Тайвані: українка в "Сніданку з 1+1" розповіла, як пережила страшні миті

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Українка ексклюзивно для "Сніданку з 1+1" розповіла, як пережила землетрус у Тайвані.

Поділитися:

3 квітня поблизу узбережжя Тайваню стався землетрус магнітудою в понад 7 балів. За останніми даними понад 1000 людей отримали поранення в результаті землетрусу. Сотні людей ще залишалися заблокованими або досі не виходять на зв'язок. Серед тих, хто відчув на собі дію стихії були й українці, які проживають в тій країні. "Сніданок з 1+1" поспілкувався з українкою Марією Макарович, яка живе в столиці Тайбеї. Вона родом з Бахмута. Переїхала влітку минулого року по роботі, займається аналітикою та активно волонтерить.

"Спочатку здалося, що в мене просто паморочиться в голові, тому що був стан наче ти втрачаєш ґрунт під ногами. Потім я зрозуміла, що у мене квартира ходить! І це було дуже сильно!"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкриття британських вчених: новий метод виявлення раку на ранніх стадіях

На щастя, будинок Марії встояв, а сам землетрус досить швидко минув.

«Добре, що це тривало всього… Ну, не знаю, може, понад хвилину. На той момент мені було дуже складно аналізувати ситуацію і відстежувати час. Але після того ще протягом кількох годин були повторні, вже менші, але також поштовхи. Пошкодження є по Тайбею – незначні конструкції будинків і навіть метро. Але, наскільки я знаю, що в Тайбеї було все більш-менш ще стабільно на відміну від більш східної частини, яка постраждала найбільше, бо там були поштовхи набагато сильніші», — розповіла Марія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Балістика на Київ: якими ракетами атакували окупанти за секунди після тривоги

Епіцентром землетрусу стало східне місто Хуалянь, де обвалилися десятки будівель. Близько сотні людей евакуйовували рятувальники, а 50 працівників та відвідувачів одного з місцевих готелів вважаються зниклими безвісти. Попри все, каже Марія, тайванці, принаймні у столиці, поступово повертаються до звичного життя.

Більше цікавого шукайте в "Сніданку з 1+1" у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

Новини по темі