10 дитячих книжок, які допоможуть пізнати світ

10 дитячих книжок, які допоможуть краще пізнати світ
freepik.com

Добірка пізнавальних книжок від українських видавництв для дітей та підлітків.

Поділитися:

Аби привити дитині любов до науки, варто запропонувати для прочитання цікаву книгу. Ми підготували для вас добірку із десяти пізнавальних книг, які змінять уявлення дитини про світ. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 книжок від українських видавництв для затишних вихідних

«ЛЮДИНА РОЗУМНА. ІСТОРІЯ ЛЮДСТВА ВІД МИНУЛОГО ДО МАЙБУТНЬОГО» 

Автор - Ю. Н. Харарі

Видавництво - Клуб сімейного дозвілля

У книзі Ювеля Ноя Харарі описане дослідження історії людства від появи світу до сьогодення. Автор змушує задуматись, що шлях наших предків міг би бути зовсім іншим, адже на розвиток історії впливали різноманітні фактори.

«ТА ВИ ЖАРТУЄТЕ, МІСТЕРЕ ФЕЙНМАН! ПРИГОДИ ДОПИТЛИВОГО ДИВАКА» 

Автор - Річард Фейнман

Видавництво - Наш Формат 

Це історія талановитого фізика-теоретика Фейнмана, який краще, ніж будь-хто інший, може розповісти усі секрети природничої науки. Його особистість настільки неординарна, а життя насичене пригодами, що читач залюбки вирушає назустріч незвіданому разом із видатним науковцем. 

«ДЖОРДЖ І НЕЗЛАМНИЙ КОД»

Автори - Люсі та Стівен Гокінг

Видавництво Старого Лева

Сюжет книги видатного науковця Стівена Гокінга розповідає про двох допитливих дітлахів - Джорджа та Енні. Вони вигадують план порятунку світу у хатинці на дереві. Поринувши в історію книги, маленький читач залюбки приєднається до команди науковців і дізнаватиметься багато нового. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 речей, за які ми вдячні Стівену Гокінгу

«ДИВО-САД»

Автори - Крістьяна С. Уільямс, Емі Брум

Видавництво - КМ-Букс

Прочитавши цю книгу, ваша дитина отримає ще більше знань з географії та біології. Юному читачу відкриється чимало мальовничих пейзажів, дивовижних істот та пізнавальних історій. 

«ЦІКАВА ХІМІЯ: ЖИТТЄПИС РЕЧОВИН»

Автор - Юлія Смаль 

Видавництво Старого Лева 

Вчителька з хімії, письменниця Юлія Смаль вирішила підбадьорити українських учнів і подарувати їм жагу до вивчення природничих наук. Юлія написала науково-популярну книжку, яка у доступній для юних читачів формі розповідає про найдивовижніші процеси та явища, що відбуваються у природі. 

«365 НАУКОВИХ ДОСЛІДІВ»

Автор - М. Лейсі, Л. Гіллеспі, Л. Боуман

Видавництво - КМ-Букс

Книга була написана спеціально для маленьких дослідників. Саме тут зібрано багато цікавих та безпечних дослідів, які ваша дитина може зробити навіть вдома. Інструкції для кожного досліду розписані детально та зрозуміло, тому ваш юний науковець зможе самостійно провести кожен захоплюючий експеримент. 

«АНІМАЛІУМ»

Автор - Дженні Блум 

Видавництво Старого Лева

Це не просто енциклопедія тваринного світу, а й своєрідний «музей тваринництва», який нараховує близько 160 тварин. Ілюстрація кожної тварини супроводжується коротким та пізнавальним описом, який не нагромаджує дитину фактами, а люб’язно знайомить із тваринним світом нашої планети. 

«ЕПОХА ДИНОЗАВРІВ»

Автор - Стівен Брусатті

Видавництво Старого Лева

Енциклопедія життя прадавніх рептилій докладно розповість, які динозаври жили у кожному з археологічних періодів. Маленький читач також дізнається, чим харчувалися динозаври, яка була їх будова тіла, та чому вони не дожили до сьогоднішніх днів.

«ЩОДЕННИК КОТЯЧИХ МАНДРІВ»

Автор - Лана Ра

Видавництво - ТОВ «Новаторфільм»

Непосидючий любитель пригод, рудий кіт Воркіт невпинно іде назустріч пригодам і залюбки розповідає читачам старовинні легенди й перекази рідного краю. Разом із Воркотом дітлахи дізнаються більше про географію своєї країни, її наймальовничіші місця, загадки та найвідоміші місцини. 

«ДУМАТИ, ЯК СТІВЕН ГОКІНГ»

Автор - Деніел Сміт

Видавництво - КМ-Букс

Історія легендарного науковця Стівена Гокінга захоплює людей по всьому світі. Ця книга познайомить юних читачів із особливостями мислення талановитого фізика, цікавими факторами, що вплинули на формування його особистості, а також вагомими внесками Гокінга в науку. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 12 книжок від українських видавництв, які варто прихопити з собою під плед