Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

7 рецептів млинців на кожен день

Читайте оригінальні рецепти млинців на Масляну.

Цього року свято Масляної в Україні відзначають з 12 по 18 лютого. На Масляну господині намагаються здивувати своїх гостей оригінальними млинцями. Пропонуємо добірку рецептів на кожен день та будь-який смак. Читайте також поради дієтолога, щоб не набрати зайві кілограми впродовж Масляного тижняЯк не погладшати за масляний тиждень: Поради дієтолога

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масниця: Як святкують масляний тиждень

КЛАСИЧНИЙ РЕЦЕПТ ВІД ПЕРШОЇ ЛЕДІ

ІНГРЕДІЄНТИ

Борошно просіяне

Кефір 1л

Яйця 2 шт.

Олія рафінована 50-100 г

Цукор 2 ст. л.

Масло 100 г

Сода 0,5 ч. л.

Оцет 1 ст. л.

Ванільний цукор 

Сіль                       

ЯК ПРИГОТУВАТИ КЛАСИЧНІ МЛИНЦІ

  1. До кефіру вбийте яйця.
  2. Погасіть соду оцтом та додайте до суміші. Перемішайте.
  3. Всипте цукор, щіпку солі та ваніль.
  4. Просійте борошно. 
  5. Постійно змішуйте суміш, поступово додавайте борошно. Доведіть тісто до консистенції сметани.
  6. Підсмажте млинці та змастіть кожен із них кондитерським пензликом із розтопленим вершковим маслом.

Марина Порошенко пропонує подавати класичні млинці з солодкими начинками із сиркової маси, полуничного чи абрикосового джему.

 

РЕЦЕПТ МЛИНЦІВ ЗІ ШПИНАТУ

ІНГРЕДІЄНТИ

Шпинат 100 г

Яйця 3 шт.

Молоко 200 мл

Сіль 1/2 ч. л.

Борошно 2 ст. л.

Оливкова олія 50 мл

ЯК ПРИГОТУВАТИ МЛИНЦІ ЗІ ШПИНАТУ

  1. Змішайте у блендері шпинат, яйця, молоко та сіль.
  2. Додайте до суміші борошно та олію. Збийте.
  3. Поставте тісто «відпочити» у холодильник упровдовж 25-30 хв.
  4. На розігрітій та змащеній олією пательні посмажте млинці.
  5. Загорніть у млинці вершковий сир. 

Для подачі розріжте млинець на декілька шматочків і перев’яжіть кожен стеблом зеленої цибулі, - радить Руслан Сенічкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Плюси і мінуси харчування без глютену

РЕЦЕПТ КУКУРУДЗЯНИХ МЛИНЦІВ

ІНГРЕДІЄНТИ

Фундук 100 г

Кукурудзяне борошно 4 ст. л.

Пшеничне борошно 200 г

Цукор 2 ст. л.

Розпушувач 1 ч. л.

Яйце 2 шт.

Молоко 100 мл

Вершкове масло 200 г

Сіль

ЯК ПРИГОТУВАТИ КУКУРУДЗЯНІ МЛИНЦІ

  1. Перемеліть фундук у крихту та змішайте його з кукурудзяним та пшеничним борошном, цукром, розпушувачем та сіллю.
  2. Збийте яйця та додайте їх до сухої суміші.
  3. Поступово додавайте до суміші молоко та розтоплене вершкове масло.
  4. Підсмажте млинці на добре розігрітій пательні.

Подавайте млинці з шоколадною чи горіховою пастою, - підказав Руслан Сенічкін.

РЕЦЕПТ ОВОЧЕВИХ МЛИНЦІВ

Відмінною характеристикою картопляних млинців є те, що вони не смажаться, а запікаються.

ІНГРЕДІЄНТИ

Яйце 3 шт.

Картопля 3 шт.

Цукіні 1 шт.

Морква 1 шт.

Олія 2 ст. л.

Борошно 3 ст. л.

ЯК ПРИГОТУВАТИ ОВОЧЕВІ МЛИНЦІ

  1. Збийте яйця з борошном.
  2. Натріть на крупній тертці цукіні, моркву та картоплю. Витисніть зайвий сік із цукіні та перемішайте овочеві інгредієнти.
  3. Влийте тісто до овочів та перемішайте.
  4. Змастіть пергамент олією та викладіть млинці на деко.
  5. Поставте млинці запікатися до духовки, розігрітої до 190 градусів, по 15 хв. на кожному боці.

Якщо картопля містить недостатньо крохмалу, додайте до тіста 1 чайну ложку крохмалу.

РЕЦЕПТ БАНАНОВИХ МЛИНЦІВ

ІНГРЕДІЄНТИ

Борошно 250 г

Розпушувач для тіста 1 ст. л.

Цукрова пудра 2 ст. л.

Яйце 2 шт.

Вершки 1 склянка

Рікота 150 г

Банан 200 г

ЯК ПРИГОТУВАТИ БАНАНОВІ МЛИНЦІ

  1. Просійте борошно та змішайте його з розпушувачем та цукровою пудрою. 
  2. В окремій мисці змішайте вершки з яйцями та рікотою.
  3. До сухої суміші поступово введіть молочну, постійно помішуючи її.
  4. До тіста додайте порізані банани. Перемішайте.
  5. Смажте млинці на розігрітій пательні з кількома краплями олії.

Подавайте бананові млинці з кулькою морозива, - порадив Руслан Сенічкін.

РЕЦЕПТ ШОКОЛАДНИХ МЛИНЦІВ

ІНГРЕДІЄНТИ

Яйця 2 шт.

Молоко 400 мл

Цукор 2 ст. л.

Какао 2 ст. л.

Оливкова олія 2 ст. л.

Борошно 300 г

Сіль

ЯК ПРИГОТУВАТИ ШОКОЛАДНІ МЛИНЦІ

  1. Змішайте яйця з молоком, щіпкою солі та цукром.
  2. До суміші додайте какао та олію. Перемішайте.
  3. Поступово введіть борошно до сухої речовини, постійно перемішуючи тісто.
  4. Змастіть пательню олією та посмажте млинці.

Для подачі використовуйте цукрову пудру.

ГРЕЧАНІ МЛИНЦІ З БЕКОНОМ ТА ГРИБАМИ

ІНГРЕДІЄНТИ

Молоко 500 мл

Борошно гречане 200 г

Борошно пшеничне 150 г

Олія 1 ст. л.

Сіль 0,5 ч. л.

Яйце 2 шт.

Бекон 50 г

Твердий сир 200 г

Гриби 100 г

ЯК ПРИГОТУВАТИ ГРЕЧАНІ МЛИНЦІ

1. Збийте у блендері молоко, борошно та олію. Додайте дрібку солі.

2. Підсмажте млинці. 

3. Доки млинець гарячий посипте його твердим сиром, аби той розтанув. Покладіть смажені гриби та бекон та сформуйте конвертик із млинця.

 

Свято Масляної символізує прощання із зимою, тож давайте зустрінемо весну смачними млинцями та гарним настроєм.

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, як відновити сили після зими

2018-02-12
Більше новин