Безглютенова дієта: Плюси і мінуси харчування без глютену

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

У чому полягають особливості продуктів без глютену.

Поділитися:

Олексій Душка розповість, як схуднути на 20 кілограмівУ світі набирає популярності безглютенова дієта, та чи дійсно вона корисна? У програмі «Сніданок з 1+1» розповіли про те, як насправді впливає безглютенова дієта на організм.

Глютен – це група запасаючих білків, які містяться в злаках (зернах) пшениці, жита, вівса та відповідно всіх продуктах, що з них виготовляються. Потрапляючи у воду, глютен утворює клеїсту речовину, як тісто. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 порад, як вибрати якісний і корисний хліб.

Шоколадне печиво без борошна: Рецепти Руслана СенічкінаУ глютені рослина запасає поживні речовини. Безглютенові продукти містять білок іншого походження, але він так само виконує запасаючу функцію. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як схуднути за допомогою вівсянки.

Глютен є шкідливим винятково для людей, які страждають від хвороби целіакія – це алергія на глютен.

Дослідження Іллінойського університету показали, що у США 25% населення дотримується безглютенової дієти. Вони не страждають на целіакцію, а обмежують вживання продуктів, аби мати гарну фігуру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який хліб їсти, щоб не гладшати.

Як швидко лікувати віруси та зміцнити імунітет: Поради лікаряВідмовившись від клітковини, що міститься у пшеничному, вівсяному, житньому чи ячмінному борошні, люди переважно обирають рисове, яке з добрив та грунтової води поглинає миш'як та ртуть. Ці речовини спричиняють хвороби серцево-судинної системи. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти збережуть здоров'я серця.

Наразі учені-медики з'ясовують, які ще наслідки має такий спосіб харчування.

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, що корисно їсти на сніданок.

Новини по темі