Безглютенова дієта: Плюси і мінуси харчування без глютену

Сніданок з 1+1
07:00
Будні

У чому полягають особливості продуктів без глютену.

Поділитися:

Олексій Душка розповість, як схуднути на 20 кілограмівУ світі набирає популярності безглютенова дієта, та чи дійсно вона корисна? У програмі «Сніданок з 1+1» розповіли про те, як насправді впливає безглютенова дієта на організм.

Глютен – це група запасаючих білків, які містяться в злаках (зернах) пшениці, жита, вівса та відповідно всіх продуктах, що з них виготовляються. Потрапляючи у воду, глютен утворює клеїсту речовину, як тісто. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 порад, як вибрати якісний і корисний хліб.

Шоколадне печиво без борошна: Рецепти Руслана СенічкінаУ глютені рослина запасає поживні речовини. Безглютенові продукти містять білок іншого походження, але він так само виконує запасаючу функцію. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як схуднути за допомогою вівсянки.

Глютен є шкідливим винятково для людей, які страждають від хвороби целіакія – це алергія на глютен.

Дослідження Іллінойського університету показали, що у США 25% населення дотримується безглютенової дієти. Вони не страждають на целіакцію, а обмежують вживання продуктів, аби мати гарну фігуру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який хліб їсти, щоб не гладшати.

Як швидко лікувати віруси та зміцнити імунітет: Поради лікаряВідмовившись від клітковини, що міститься у пшеничному, вівсяному, житньому чи ячмінному борошні, люди переважно обирають рисове, яке з добрив та грунтової води поглинає миш'як та ртуть. Ці речовини спричиняють хвороби серцево-судинної системи. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти збережуть здоров'я серця.

Наразі учені-медики з'ясовують, які ще наслідки має такий спосіб харчування.

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, що корисно їсти на сніданок.

Зіркові новини

Всі відео

Новини по темі

Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Приймаю