Готуємо яйця: 5 варіантів сніданків із різних країн

Страви з яєць -  Рецепти з різних країн
gettyimages.com

Дізнавайтеся прості рецепти апетитних сніданків, що прийшли до нас із різних куточків світу.

Поділитися:

Здивувати себе та близьких можна навіть яєчнею. Кожен із запропонованих нижче рецептів створить святковий настрій уже від самого ранку. І не дивуйтеся, якщо такий сніданок зникатиме з тарілки просто на ваших очках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ягоди в несолодких стравах: 3 несподівані рецепти від Валентини Хамайко

ЯЙЦЯ ПО-ШОТЛАДСЬКИ

Навчитися готувати цю страву традиційної англійської кухні доволі нескладно. Курячий фарш солимо та перчимо, присмачуємо прянощами, сіллю та перцем, додаємо до нього кріп та гострий чилі. З цього фаршу робимо пласкі котлети.

Опісля варимо яйця так, щоб жовток залишився рідким. Обвалюємо яйця в борошні та загортаємо їх всередину котлет. Занурюємо котлети в розбиті яйця та обвалюємо в панірувальних сухарях.

Смажимо смакоту у великій кількості олії приблизно 3 хв – і сніданок по-англійськи готовий!

ЯЙЦЯ-ПАШОТ

Смакота набула популярності у ХІХ ст. Французький кулінар випадково розбив куряче яйце над тарілкою з водою, що кипіла. І так винайшов нову страву, яка дістала назву – яйця-пашот.

У наш час дієтичний сніданок подають із грінками, лососем та авокадо.

Для приготування соусу знадобиться густий йогурт, натерта цедра лимона, подрібнений часник, кенза та м’ята, трохи паприки та перцю чилі. Також потрібно розтопити вершкове масло, додавши до нього паприку та сіль.

А далі готуємо самі яйця упродовж 2 хв. Головне, щоб жовток залишився рідким. Плодробиці приготування яєць дивіться у відео.

На завершення викладаємо яйця на приготований соус та поливаємо смакоту розтопленим перцевим маслом.

БЕНЕДИКТ

До цієї вишуканої французької страви входять три компоненти: яйця, грінки з беконом та голландський соус. Готуємо яйця-пашот, підсмажуємо бекон, а також цибулю порей та шпинат. Прикрасити ранкову страву можна гілочками чебрецю.

ШАКШУРА

Страва прийшла до нас із Близького Сходу. Шакшура цікава тим, що з її інгредієнтами можна сміливо гратися. Ми ж пропонуємо рецепт із червоної цибулі, томату, яйця та прянощі (чебрець, паприка, перець чилі), болгарського перцю та часнику. Важливо пам’ятати, що в цій «яєчні богів» жовток має бути рідким.

ЯЄЧНЯ-СКРЕМБЛ

За право називатися батьківщиною лаваша змагаються Туреччина, Іран, Казахстан. Однак у Вірменії лаваш – невід’ємна частина будь-якої трапези.

Серед інгредієнтів яєчні-скрембл - лаваш, яйце, свіжий та маринований огірок, перець, сир фета або бринза, домашній кетчуп, сметана або йогурт, сіль та перець, мариновані гриби та інші овочі.

У відео дізнаєтеся, як приготувати чудовий сніданок та хороший перекус, який можна взяти на пікнік або на роботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 4 рецепти окрошки від Руслана Сенічкіна