Кабачки без перебільшення можна назвати природніми ліками. Вони легко засвоюються, позитивно впливають на стан шкіри та покращують травлення. Ми підготували для вас добірку із 10-ти літніх рецептів із кабачків. Обирайте те, що вам найбільше до вподоби та приємно дивуйте тих, кого любите.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів пісних супів від Руслана Сенічкіна

КАБАЧКОВІ МІНІ-ПИРОГИ

Інгредієнти:

кабачок

цукіні

морква

яйця

сіль, перець

борошно

вершки

Приготування:

1. Замісити тісто. Для цього змішати борошно та масло. Перетерти руками. Додати кілька дрібок солі.

2. Розбити яйце і додати холодної води. Замісити тісто.

3. Розкачати тісто завтовшки 0,5 см. Викласти на форму.

4. Випікати тісто у печі при температурі 200 градусів протягом 10 хв.

5. За допомогою слайсів овочів викласти троянди. 

6. Випікати страву у печі при температурі 180 градусів протягом 15-20 хв. 

ШВИГОВАНІ КАБАЧКИ

Запечені кабачки з овочами і тертим сиром – надзвичайно смачний додаток до гарніру. Щоб зробити такий, візьміть молоді кабачки, помідори, моркву, сіль, перець і часник. Що робити далі, знає Руслан Сенічкін.

ХРУСТКІ ПАЛИЧКИ З КАБАЧКІВ

Інгредієнти: 

кабачки – 2 шт

яйце – 2 шт

сир – 30 г

борошно – 50 г

панірувальні сухарі – 100 г

кукурудзяний крохмаль- 20 г.

Приготування:

1. Нарізати кабачки на палички. 

2. В окремій мисці змішати борошно, крохмаль, натертий сир, спеції. Перемішати кабачки у готовій суміші. 

3. Перед викладанням на деко змочити кабачки в яйце, потім - у панірувальних сухарях і викласти на деко.

4. Випікати страву при температурі 200 градусів протягом 15 хв. 

СУП-ПЮРЕ З КАБАЧКІВ ТА СЕЛЕРИ

Для того щоб здивувати рідних чи друзів цією стравою, наріжте соковиті кабачки, картоплю, цибулю, селеру і приготуйте овочевий бульйон. Про наступні дії дізнавайтеся з ролику.

М'ЯСНІ КОТЛЕТИ З КАБАЧКІВ

Інгредієнти:

м'ясо – 600 г

кабачок – 1 шт

цибуля – 1 шт

вершкове масло – 1 ст. л.

панірувальні сухарі – 3 ст. л

Зелень та спеції додавайте за смаком.

Приготування:

1. Перемолоти м'ясо. Викласти фарш в окреме місце. 

2. Додати цибулю та кабачку. Додати зелені та вершкового масла.

3. Сформувати котлети та смажити. 

ОЛАДКИ З КАБАЧКІВ

Для цієї простої в приготуванні, але дуже смачної страви вам знадобляться кабачки, зелень, яйця, борошно, соняшникова олія, розпушувач, сіль, перець духмяний і часник. Як оброблювати ці інгредієнти - знає народний кулінар Сенічкін.

ФАРШИРОВАНІ КАБАЧКИ

Інгредієнти:

Кабачки

Морква

Помідори

Часник

Тертий сир

Приготування:

1. Нарізані овочі смажити на пательні. Додати сіль та перець та зубчик часнику. 

2. Начинити половинки кабачків готовою сумішшю. 

3. Перед подачею прикрасити страву тертим сиром. 

САЛАТ З КАБАЧКІВ

Із-поміж інгредієнтів для ароматного салату кабачки, морква, часник, болгарський перець солодкий, петрушка, кріп, духмяний перець, сіль, кунжут, мед і винний оцет. Як розмаїття кольорів і вітамінів перетворити на смакоту - дивіться у відео.

ЗАПЕЧЕНІ ФАРШИРОВАНІ ОВОЧІ

Інгредієнти:

200 г мяса

1 цибуля

1 цукіні

2 перця

1 кабачок

1 баклажан

100 г ізюма

200 г вершкового сиру

спеції за смаком.

Дізнайтеся деталі приготування страви у відео. 

ОВОЧЕВА ЗАКУСКА З КАБАЧКІВ

Інгредієнти:

Кабачки

Болгарський перець

Помідор

Цибуля

Сіль, перець

Цукор

Часник - 2-3 зубки

Петрушка

Приготування:

1. Смажити кабачок. Згодом додати інші овочі і тушкувати 15-20 хв. Додати сіль. цукор та перець. 

2. Наприкінці додати подріблений часник і подавати страву зі свіжою зеленню. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 4 рецепти шашликів від Руслана Сенічкіна