3 рецепти домашнього лимонаду для спекотних днів
Смачна та корисна альтернатива магазинним напоям.
Ведучі 1+1 Валентина Хамайко та Руслан Сенічкін поділилися простими та ароматними рецептами домашнього лимонаду. Радимо спробувати кожен із них.
ПОЛУНИЧНИЙ ЛИМОНАД
Інгредієнти:
Полуниця – 200 г.
Лимон – 1 шт.
Базилік – 4 гілочки
Вода – 1 л
Цукор – 1 скл.
Приготування:
1. Залити лимон окропом, щоб прибрати гіркоту цедри.
2. Засипати полуницю цукром. Збити у блендері.
3. Додати до отриманого полуничного пюре подрібнений базилік.
4. Залити водою та залишити настоюватися.
5. Зняти цедру з лимона. Нарізати кільцями його одну половину. З іншої – вичавити сік.
6. Процідити ароматну суміш.
7. На дно глечика покласти гілочку базиліку, шматочки лимона, лід та полунично-базилікову суміш.
ЛИМОННО-ЛАЙМОВИЙ ЛИМОНАД
Інгредієнти:
Лимон – 3 шт.
Лайм – 2 шт.
Цукор за смаком
Вода – 1 л
Приготування:
1. Вичавити сік із лимона та лайма.
2. Нарізати кілька скибочок лимона та лайма.
3. Помістити усе в банку та додати цукру, листя м’яти.
4. Залити водою.
5. Додати лід.
КАВУНОВИЙ ЛИМОНАД
Збережіть собі на майбутнє авторський рецепт від Руслана Сенічкіна – та приготуйте смачний лимон у сезон соковитих кавунів.
Інгредієнти:
Кавун – 1 кг
Кокос – 1 шт.
Лимон – 1 шт.
Малина – 300 г
Мед за смаком
Приготування:
1. Видалити кісточки з кавуна, порізати його на шматочки та кинути їх у блендер.
2. Додати сік кокоса.
3. Біле молочко кокоса натерти у блендер.
4. Додати сік лайма, малину та мед.
5. Додати холодної мінеральної води. Можна також використати кілька кубиків льоду.
6. Збити суміш у блендері.