5 секретів ідеальної засмаги

5 секретів ідеальної засмаги

Поради для красивої, рівномірної й довготривалої засмаги.

Поділитися:

Відпочинок на пляжі - один з найулюбленіших способів, як провести літню відпустку. Тема засмаги стає дедалі актуальнішою, і модниці готові день за днем лежати під сонцем, щоб досягти ідеального смаглявого відтінку шкіри. На жаль, просто лежати на пляжі недостатньо для рівномірної та красивої засмаги. Як правильно засмагати та якими засобами користуватися - читайте у наших рекомендаціях. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 модних тенденцій манікюру літа 2018

ПІЛІНГ 

За декілька тижнів до початку інтенсивного періоду засмаг робіть очищуючий пілінг. Він допоможе позбутися мертвої шкіри. Робити пілінг потрібно 2-3 рази на тиждень. Після засмаги робити пілінг не варто, адже у ці дні шкіра дуже вразлива, і є ризик виникнення пігментних плям або алергії. Після засмаги краще прийняти ванну з морською сіллю. Вона допоможе вирівняти тон шкіри, і засмага триматиметься довше. 

МАСКА ДЛЯ ЗАСМАГИ 

У період засмаги не можна робити маски з молока, лимона або огірка, адже шкіра стане блідою, а засмага - нерівномірною. Альтернативний та дієвий спосіб - маска із кавовою гущею. Нанесіть її на все тіло і зачекайте 10-15 хв. Крім того, вона допоможе позбутися зайвої шкіри, яка може відлущуватися після засмаги.

 

СОНЦЕЗАХИСНИЙ ЗАСІБ 

Ще один секрет ідеальної літньої засмаги - надійний сонцезахисний засіб. Обираючи сонцезахисний засіб, звертайте увагу на його склад. На етикетці повинно бути вказано, що засіб захищає від двох видів променів - UVB (що спричиняють опіки) и UVA (що спричиняють пігментацію шкіри). На додаток, повинно бути вказано, чи засіб є водостійким і для якого типу шкіри призначений. 

ПРАВИЛЬНИЙ КУПАЛЬНИК 

Звичайно, кожна жінка хоче обрати стильний купальник, у якому матиме неперевершений вигляд. Однак аби мати красиву засмагу, потрібно обирати моделі, які максимально відкривають тіло. А свій вишуканий купальник та нове парео ви завжди зможете одягнути на пляжну вечірку. 

ХАРЧУВАННЯ 

Вчені та косметологи вже давно довели, що споживання моркви у період інтенсивних засмаг не призведе до бажаного результату. Шкіра стане неприродньо жовтою, та можлива поява пігментних плям. Крім того, помаранчеві продукти містять багато вітаміну С, який знижує рівень утворення меланіну, таким чином, не дозволяючи шкірі отримати природню засмагу. Тож у період засмаг радимо уникати вживання цитрусових та смородини. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пляжна мода 2018: Обираємо наймодніші купальники сезону