Легке читання: 8 книжок, які варто прихопити з собою в літак

8 книжок, які варто прихопити з собою в літак
1plus1.ua

Книжкові новинки від українських видавництв, які зроблять вашу подорож більш захопливою.

Поділитися:

Здебільшого мандрівки запам’ятовуються колоритом нашого місця перебування, новими знайомствами, захопливими пригодами. Чудово, коли до скарбниці спогадів увійде й гарне проведення часу в літаку. Саме тому ми дібрали для вас книжки українських видавництв, які допоможуть цікаво подолати шлях до омріяної місцини.

«Ловець океану» Володимира Єрмоленка 

«Видавництво Старого Лева»

 

Один із книжкових бестселерів «Книжкового Арсеналу» та перший художній роман Володимира Єрмоленка «ловить» читача захопливою інтерпретацією пригод Одіссея.

Чим керувався головний герой, пірнаючи з однієї пригоди в іншу? Що переживала його дружина Пенелопа в часи кризи в Ітаці, чекаючи на чоловіка 20 років? Єрмоленко спробує відповісти й на ці запитання. А між тим, Одіссей знову зустрінеться з Сиренами, відвідає землю Навсикаї, знову спуститься в царство Аїда.

«Ловець океану» – роман, який хочеш прожити, у якому хочеш оселитися і яким хочеш вкритися. Цю книжку можна розбирати на тисячі цитат, і кожна з них матиме свою магію. Її можна читати залпом на одному диханні чи дозуючи задоволення сторінками, - вважає Старий Лев.

 

«Чари» Даніели Стіл

Книжковий клуб «Клуб сімейного дозвілля»

Роман авторки світових бестселерів переносить до Парижа, де бере свій початок пристрасна та чарівлива історія кохання. Читач опиняється на порозі великих змін у стосунках Жана-Філіпа та Валері Дюма. Він – зірка у фінансовому світі. Вона – редактор модного журналу. Жан-Філіп змушений на рік покинути Париж і дружину заради нової роботи, а невдовзі один із клієнтів Валері починає приділяти їй особливу увагу.

І це далеко не всі романтичні історії, що переплітаються у місті Світла, де раз на рік відбувається розкішний бал-обід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 світових бестселерів, які варто читати українською

«Наші душі вночі» Кента Гаруфа

«#книголав»

 

Художня книга, яка читається одним ковтком. Вдова Едді Мур несподівано пропонує сусідові Луї Вотерсу ночувати разом, аби було з ким поговорити. Однак рішення уже немолодих людей бути разом викликає протилежні думки оточення. Проте чоловік та жінка до останнього відстоюють своє право бути щасливими.

«Інґа» Скотта Ферріса

Yakaboo Publishing

 

Видання особливо припаде до душі тим, хто цікавиться подробицями життя видатних людей. Тим паче, коли багатогранна й непроста біографія головної героїні гарантує захопливий сюжет книги.

Інґа Арвад заслуговує не меншої уваги, ніж всі чоловіки, за спинами яких вона стояла. «Ідеальна нордична красуня» — так її назвав Адольф Гітлер під час візиту до Німеччини. А також актриса, журналістка, володарка звання «Міс Данія» та «головного кохання» Джона Кеннеді, яка привернула пильну увагу ФБР за підозру у шпигунстві.

«Інґа» – захопливе, мов пригодницький роман з юності, читання, а водночас рідкісне потрапляння у тему, яку некомфортно порушувати і чоловікам, і багатьом жінкам. Чоловіки не люблять говорити про вагу жінок як наставниць і порадниць у таких типово «їхніх» сферах, як влада, змагання за статус, політика. Жінки, своєю чергою, хотіли би розповідати про власні успіхи, а не допоміжну роль за лаштунками, – поділилася директор Yakaboo Publishing Оксана Форостина.

 

«ДНК особистості» Девіда Брукса

«Наш формат»

Книга відомого американського журналіста нагадує про важливі етичні принципи, духовність, мораль – те, про що сучасники часто забувають у гонитві за новаціями.

«ДНК особистості» показує, як деяким людям вдалося проторувати шлях до сильного характеру і стати гідними особистостями. Їхні історії допомагають читачеві пізнати себе, віднайти душевну гармонію та щастя.

«ДНК особистості» дала мені ґрунт для роздумів. Вона змушує задумуватися над тим, що означає «добре жити», – Білл Ґейтс.

 

«Втікач із Бригідок» Андрія Кокотюхи

«Фоліо»

Книжкова новинка 2017 року від одного з найпопулярніших українських письменників, сценариста драми «Століття Якова» Андрія Кокотюхи. Автор повертає читача до осіннього Львова 1916 року.

Герой війни, український січовий стрілець Захар Ладний перебуває у в’язниці Бригідки. Все тому, що його підозрюють у вбивстві через ревнощі. Захистивши стрільця, Климентій Кошовий може врятувати честь Легіону. І хоча Клим через війну покинув адвокатську практику, він погоджується спробувати.

А далі читач потрапляє у стрімку течію подій: Ладний відчайдушно намагається втекти з-за ґрат, взявши Кошового в заручники. До того ж неприємності вперше ставлять під загрозу кохання українця Кошового і полячки Магди Богданович.
 

«Весна варварів» Йонаса Люшера

«Основи»

Цю кумедну та заразом мудру книжку вже переклали 12-ма мовами. В епіцентрі подій – заможний швейцарський бізнесмен, який опиняється на туніському курорті. Разом із ним – молоді англійці з найвищих фінансових кіл Лондона, які приїхали відсвяткувати тут розкішне весілля. Але доки захмеліла компанія відсипається після святкової ночі, Велика Британія оголошує державне банкрутство. Із заблокованими кредитками, раптово безробітні, в готелі класу «люкс», який за мить став для них недоступним, вони опиняються за крок від варварства.

Я в захваті від новели швейцарського письменника Йонаса Люшера. Книжка розумна і захоплива. За пару годи в літаку її можна встигути прочитати, – переконана видавець Дана Павличко.

 

«Як управляти собою», Пітер Друкер

«#книголав»

 

Взявши цей кишеньковий довідник про працю над собою, зможете провести час у літаку з користю. Книжка допоможе розвинути вміння чути себе, ефективно організовувати свою роботу та визначити свої переваги.

Книга Друкера дає нам пораду, яка є найважливішою для успіху. Значно важливішою, ніж тонни self-help романів. Нам усім потрібно відступити крок назад, подивитись у дзеркало і розробити власний підхід до управління собою, – вважає директор видавництва #книголав Світлана Павелецька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 дитячих видань на Книжковому Арсеналі, на які варто звернути увагу