Рік безвізу: 5 країн для візиту цього літа

Дізнавайтеся, які країни Європи варто відвідати хоча б раз у житті.

Поділитися:

Минулого року, 11 червня, громадяни України отримали можливість вирушати без віз до всіх держав-членів Євросоюзу (за винятком Великої Британії та Ірландії), а також до 4 держав-учасниць Шенгенської угоди: Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії.

Поки українці святкують рік безвізу та планують нові подорожі Європою, в Мережі обговорюють нову ініціативу Євросоюзу – платний безвіз. Якщо проект ухвалять у Європарламенті, то громадяни понад 60 країн світу муситимуть під час виїзду за кордон заповнити електронну анкету за ціною 7 євро. Діятиме вона три роки або до моменту закінчення терміну дії паспорта.

Тим часом пропонуємо пильніше придивитися до європейських країн, де можна цікаво відпочити і, що не менш важливо, бюджетно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8 найпопулярніших курортів України: де недорого відпочити влітку.

ПОЛЬЩА

Вроцлав, Гданськ, Краків – кожне з цих популярних туристичних міст Польщі має свій шарм. Тож дізнавайтеся про кожне з них та обирайте те, що найбільше лежить вам до душі. Наприклад, варто хоча би раз завітати до столиці країни – Варшави. Цікаво побувати і у старій, і у новій частинах міста. Тут вас вразять найвищий хмарочос Польщі – Палац культури і науки, Базиліка Святого Христа. А лише за 20 хв від центру на трамваї опиняєтеся у Празі –  так називається район Варшави, єдина частина міста, що вистояла в часи Другої світової війни. Серед цікавих тутешніх місцин – Музей неонів.

Будучи у столиці Польщі, завітайте і до найменшої кав’ярні, заснованої українцями. Тут частують цікавими видами кави, наприклад, гарбузовою або кавою з лимоном, імбиром і медом.

УГОРЩИНА

Найбільш знаним туристичним містом цієї країни є Будапешт, який ще називають Парижем на Дунаї. Найрозкішніша будівля міста – парламент із 691 приміщенням. Варто зазирнути до Центрального ринку, побудованого за проектом знаного Ейфеля, а також обов’язково побувати у підземці Будапешта – це перше метро на європейському континенті.

Саме на метро можна дістатися до найбільшого купального комплексу Будапешта під назвою Сечені. Тут купаються у цілющих водах 3 басейнів та 16 заритих басейнів.

ЛАТВІЯ

Передусім варто побувати у Ризі, адже це найбільше місто у Східній Балтії. Тут міститься кілька десятків туристичних об’єктів, тому точно знайдете, чим вгамувати свою зацікавленість містом. До того ж у Ризі можна влаштувати собі насичену гастрономічну подорож – подробиці дивіться у відео.

Звісно, не варто обмежувати свою мандрівку лише столицею Латвії. До прикладу, хоча би раз у житті варто побачити живописний Гауйський національний парк у Сігулді або відвідати одне із найстаріших міст цієї країни – Цесіс.

БОЛГАРІЯ

Ця країна також має, чим здивувати. Так, у Софії знайдете Будинок-равлик, поблукаєте затишними вуличками живописного міста Пловдива та пороздивляєтеся його цікаві споруди. Будучи у Болгарії, завітайте і до вражаючого Рильського монастиря, що на північному заході гірського масиву Рила.  

ПОРТУГАЛІЯ

Кажуть, краса міста Порту навдивовижу зачаровує. Поціновувачам пляжного відпочинку радять курортний регіон Алгарве. Певна річ, варто побувати у перлині Португалії – Лісабоні. Це місто відлунюватиметься спогадами про прогулянки площею Комерції, відвідинами Монастиря ієронімів, підйомника Санта Жушта і не тільки.