10 цікавих фактів про Японію, які шокують

Світ навиворіт. Україна

Ця країна вміє вражати мало не на кожному кроці.

Поділитися:

Днями ведучий програми «Світ навиворіт» Дмитро КомаровДмитро Комаров розсекретив країну, якій буде присвячено новий сезон програми «Світ навиворіт» відслонив завісу над таємницею, до якої країни вирушив цього разу. В новому сезоні популярного тревел-шоу відчайдушний мандрівник перенесе глядачів до Японії. Вже цієї осені ви поринете в цікаві, часом незбагненні, її традиції. А поки ми також вирішили наблизити до вас «країну сонця, що сходить».

Відданість справі

Японці вкрай багато працюють. Половина з них перепрацьовує мінімум 9 годин на тиждень. Їм рідко вдається піти вчасно з робити, а відпустка вважається поганою манерою. Попри все японці ладні жертвувати всім заради колективної справи, навіть якщо в них не лишається часу на особисте життя.

Дивна реклама

Японці вміють знаходити цікаві способи зняття напруги та відволікання від буденних клопотів. До прикладу, чому б не переглянути рекламу, яка викличе позитивні емоції?

Кафе для самотніх

Знову ж таки через присвяту себе роботі, чимало японців страждають від самотності. Однак вони знайшли доволі миле вирішення проблеми: в Японії можна завітати до закладу, де за столик до гостя «сідає» іграшковий мумі-троль – таким чином відвідувачу кафе знаходять приємну компанію.

 

Тварини-роботи

Мати домашнього улюбленця – дороге задоволення для японців. Тому здебільшого вони купують іграшкових роботів, що замінюють їм хатніх тварин.

 

Допис, поширений Meru (@kintanga)

 

Диво-потяги

У Японії можна побачити різноманітні потяги – без водія, вінтажні, двоповерхові. Потяги в метро мають спеціальні вагони для жінок, щоби вберегти їх від відвертих залицянь чоловіків. Є потяги-пулі, що летять зі швидкістю понад 300 км/год.

Не менш цікавий варіант потягів – ті, що нагадують героїв мультфільмів.

 

Найбільш безпечний мегаполіс у світі

Дослідний центр The Economist Intelligence Unit опублікував рейтинг найбільш безпечних міст світу, враховуючи інформаційну та особисту безпеку, охорону здоров’я та стан міської інфраструктури. Перше місце здобуло Токіо, друге – Сінгапур, а третє – Осака.

 

Готелі-капсули

Часом японці усамітнюються в капсульних комірках розміром приблизно 2×1×1,25 м, розміщених одна над одною. Здебільшого такі готелі-капсули розташовані поруч із вокзалами та розважальними районами. Перший готель такого типу відкрили в місті Осака ще 1979 року.

 

 

Колективний день народження 

Велике свято Сіті-го-сан влаштовують 15 жовтня для всіх дітей, яким у поточному році виповнилося 3, 5 і 7 років. Японці вважають непарні числа магічними, а вік, що їм відповідає, символізує важливі етапи дорослішання.

Овочеве мистецтво

Японці уважні до деталей та намагаються всіляко скрасити своє життя мистецтвом. Навіть овочі можуть перетворити на мистецькі витвори. Так, японці захоплюються мистецтвом мукімоно, тобто художньою різьбою по овочах і фруктах за допомогою ножа «хочо». Що цікаво, кожен регіон Японії вражає своїми сюжетами мукімоно.

 

Низькокалорійна кухня

Японську кухню цінують, зокрема, за її низькокалорійність. До прикладу, рол із кальмаром містить 71 ккал, удвічі більше їх у ролі з тунцем.  

_

Новини по темі