287 випусків та майже 700 тисяч кілометрів — «Світ навиворіт» відзначає 13 років

Світ навиворіт. Україна
Проєкт Дмитра Комарова Світ навиворіт відзначає 13 років

Авторській програмі Дмитра Комарова «Світ навиворіт» виповнюється 13 років.

Поділитися:

Сьогодні авторській програмі Дмитра Комарова «Світ навиворіт» виповнюється 13 років. 11 грудня 2010 року в ефір вийшов перший пілотний випуск від тоді ще молодого журналіста Дмитра, який не мав жодного досвіду у тележурналістиці. Цей випуск розпочав подорож довжиною у понад десятиліття, в якій було різне: ризиковані сходження на одні з найвищих вершин світу, інтерв’ю з наркобаронами та ватажками мафії якудза, найнезвичніша їжа, яку лише можна уявити, пошуки диких племен у джунглях, ексклюзивні репортажі про зникаючі професії, шокуючі традиції та ритуали шаманів, а ще - багато теплих, щирих історій звичайних людей по всьому світу.

Світ навиворіт

За ці 13 років  вийшло 15 сезонів “Світу навиворіт”. Цього року Дмитро Комаров порадував глядачів прем’єрою циклу про сьогодення України. В ефір вже вийшло 4 випуски, а нові можна подивитись щоп’ятниці о 20.30 на 1+1 Україна.

Світ навиворіт

Також за цей час Дмитро Комаров з командою “Світу навиворіт” створив ряд інших проєктів, серед яких як дослідницькі та пізнавальні, так і документальні авторські роботи. Їхня кількість вражає – 287 випусків за 13 років! Щоб зрозуміти масштаб відзнятого – якщо додати відстані усіх маршрутів команди «Світу навиворіт», то вийде, що вони могли б обігнути Землю по екватору близько 17 разів, а це понад 680 тисяч кілометрів!

Світ навиворіт

До речі, “Світу навиворіт. Україна” передувала програма «Мандруй з Україною з Дмитром Комаровим», головною метою якої стало розкриття туристичного потенціалу України. Після виходу проєкту багато локацій України повідомляли про ріст кількості туристів у них в кілька разів.

З 24.02.22 Дмитро Комаров знімає репортажі виключно в Україні і не виїжджав за кордон.

Світ навиворіт

Найвідомішою роботою цього періоду став документальний фільм «Рік», який викликав резонанс не лише в Україні, а й за кордоном. Його цитували найвідоміші та найавторитетніші видання світу, а відео перекладене на французьку, іспанську, португальську та англійську мови.

Світ навиворіт

Далі був цикл «Рік. За кадром», куди увійшли ексклюзивні інтерв’ю з військово-політичним командуванням. А цієї осени вийшли ще дві авторські роботи журналіста -  «Рік. Харківщина» та «Рік. Херсон», присвячені річниці Харківського контрнаступу та звільненні Херсону і Правобережної Херсонщини.

Світ навиворіт

За 13 років було справді багато, але є те, що залишається незмінним: нетипові теми, про які не знімають жодні ЗМІ та блогери, незвичайні ракурси на відомі події, погляд зсередини на життя простих людей – як в екзотичних країнах, так і в Україні.

Світ навиворіт

Світ навиворіт​​​​​​​

Новини по темі