Як Дмитро Комаров відзначив день народження «Світу навиворіт»

Світ навиворіт. Україна
Як Дмитро Комаров відзначив день народження «Світу навиворіт»
1plus1.ua

Нещодавно, 11 грудня, екстремальному тревел-шоу «Світ навиворіт» на «1+1» виповнилося шість років.

Поділитися:

Автор проекту і мандрівник Дмитро Комаров, який став кращим ведучим розважальної програми 2016 року за висновками журі Національної телевізійної премії «Телетріумф-2016», поділився своїми спогадами у соціальній мережі:

11 грудня 2010 року в ефір вийшов перший випуск про Камбоджу. Це був експеримент, перший теледосвід. До цього я не працював на ТВ жодного дня і в телекухні нічог не розумів. Все робив на внутрішніх відчуттях. Намагався створити програму, яку сам би з задоволенням подивився.

Редакції сайту «Вокруг Света Украина» Дмитро Комаров розповів, що підготовка до експедицій за шість років існування програми «Світ навиворіт» практично не змінилася, проте з кожним сезоном проект еволюціонує та набуває нових рис:

Наша підготовка до поїздок завжди була дуже глибокою і ґрунтовною. Сьогодні перед експедицією, як і шість років тому, я перечитую всю можливу інформацію про країну. Звичайно, переглядаючи старі випуски, я бачу, що ми еволюціонуємо, розвиваємося, змінюється подача, але підготовка залишається колишньою.

Проте відомий телеведучий зізнається, що постійний ризик для життя у процесі знімань змінив характер учасників малочисленої команди:

«Перш за все, змінилося відчуття страху. Уявіть, що ви кожен день протягом декількох місяців перебуваєте в екзотичній країні, і третину цього часу ризикуєте життям. У ситуаціях, які повинні викликати страх, я просто відчуваю напругу і думаю про те, як вийти із ситуації. Наша робота зробила нас «товстошкірими», мене стало складно чимось здивувати. З одного боку, це погано для мене, тому що поїздки більше не приносять таких яскравих відчуттів, як це було 10 років тому. Але з іншого, це добре для проекту, тому що ми не знімаємо буденні речі, до яких звикли туристи, а шукаємо щось унікальне, чого не покажуть в інших програмах про подорожі».

День народження проекту «Світ навиворіт» Дмитро Комаров провів на роботі, монтуючи новий випуск програми про Непал, який можна буде побачити у четвер о 22.00 на «1+1».   

2016 рік для проекту «Світ навиворіт» можна назвати «роком перемог». Так, окрім дебютної для Дмитра Комарова статуетки «Телетріумф-2016», нещодавно програма отримала нагороду «Срібна кнопка» від Youtube, двічі встановила рекорд показників телеперегляду, а кількість підписників відео-каналу в інтернеті сягнула майже 140 000 осіб.

Складну експедицію до Непалу, якому присвячений восьмий сезон проекту, теж можна вважати особистою перемогою учасників, адже мандрівників тричі евакуювали до лікарні.

За шість років існування програми команда у складі ведучого Дмитра Комарова та оператора Олександра Дмитрієва побувала в 11 країнах світу та відзняла 8 сезонів. Окрім малочисельної знімальної групи, особливостями проекту, які роблять «Світ навиворіт» унікальним на українському телебаченні, є майже повна відсутність сценаріїв чи постановочних зйомок, кадри маловідомих та важкодоступних куточків світу для звичайного туриста, а також справжнє життя місцевого населення екзотичних країн, з яким Дмитро Комаров знайомить глядачів у кожному випуску.

Новини по темі