Діти без дитинства: Дмитро Комаров відвідає реабілітаційний табір у першому спецвипуску “Світу навиворіт. Україна”, присвяченому дітям війни

Світ навиворіт. Україна
Дмитро Комаров відвідає реабілітаційний табір у першому спецвипуску “Світу навиворіт. Україна”, присвяченому дітям війни

У спецвипуску проєкту “Світу навиворіт. Україна” Дмитро Комаров розповів про дітей, які постраждали від війни.

Поділитися:

Сьогодні о 20:30 на “1+1 Україна” починається цикл спецвипусків програми “Світ навиворіт. Україна”, присвячений дітям. До другої річниці повномасштабного вторгнення Дмитро Комаров у репортажах підіймає важливе питання – як повернути втрачене дитинство українським дітям?


 
Команда «Світу навиворіт» відвідає реабілітаційни табір, де проводиться надважлива терапія для дітей, які пережили особисте горе від війни. Як правило, такі діти ставали свідками вбивств, або втратили одного чи двох батьків, або пройшли жахіття окупації.  У кожного з них – історія, від якої кров стигне в жилах. Тут є історія Гліба з Харкова, Богдана з Бахмута, Микити з Києва, Макса з Умані.

«З усіх зйомок, які я робив за всі роки свого професійного життя, мене найбільше вразила ця поїздка до дитячого табору в Карпатах. Голоси дітей, їх історії та не по роках дорослі думки зі мною тепер назавжди. Діти обов’язково мають прожити своє дитинство, наскільки це можливо повноцінно і радісно. Навіть в умовах війни. Ми мусимо зробити все, щоб виростити покоління, яке вміє радіти, знає, що таке добро і любов. Адже від того, як живуть і виховуються діти сьогодні, залежать наступні десятиріччя життя в Україні», – сказав Дмитро Комаров.

Як не втратити молоде покоління українців? Як говорити з дітьми про війну? Як допомогти їм пережити втрату найрідніших? Чи можливо повернути дитинство тим, у кого його відібрала війна? Ці теми піднімаються у першому спеціальному випуску “Світу навиворіт. Україна”, присвяченому дітям.
 
Дмитро Комаров спробує створити справжнє свято для дітей в реабілітаційному таборі і влаштує майстер-клас з виживання. Він навчить дівчаток і хлопчиків орієнтуватись на місцевості, в’язати вузли, розводити багаття.  А особливим сюрпризом стане карпатський банош у виконанні Дмитра Комарова, яким він частуватиме своїх нових друзів.


 
Не пропустіть прем’єру першого спеціального випуску з циклу “Світу навиворіт. Україна”, присвяченого дітям, вже завтра о 20:30 на “1+1 Україна”.

Новини по темі