Команда Світу навиворіт підкорила легендарну вершину Гімалаїв

Світ навиворіт. Україна

Команда тревел-шоу зараз знаходиться в Непалі

Поділитися:

У родині тревел-шоу Світ навиворіт поповненняЕкстремал і мандрівник, ведучий тревел-шоу Світ навиворіт на телеканалі 1+1 Дмитро Комаров разом з оператором програми зійшов на легендарну вершину Гімалаїв - Айленд-пік (6189 м), де встановив український прапор.

Дмитро зізнається, що цю вершину він вибрав не випадково. Саме тут тренувався перед сходженням на Еверест Норгей Тенцинг - людина, яка в 1953 вперше досяг вершини світу разом з Едмундом Хіларі. Команда Світу навиворіт пішла тим же шляхом.

Дмитро Комаров«Я не забуду цей складний день до кінця свого життя. Було кілька точок, коли всі обставини говорили - досить, все, сходження закінчено, далі дороги немає. Не пощастило з погодою, вітер в буквальному сенсі зносив з ніг, а нам потрібно було по алюмінієвим драбинам переходити через бездонні тріщини. У декількох ситуаціях ймовірність залишитися в гімалайських льодах назавжди була дуже високою. Наступного ранку після нашого сходження на цьому ж маршруті загинув альпініст із Японії», - ділиться Дмитро подробицями сходження.

Нагадаємо, команда тревел-шоу Світ навиворіт знаходиться в Непалі, куди вирушила знімати восьмий сезон проекту. Докладний репортаж зі сходження, дивовижні подробиці життя шерпів - народності, що населяє околиці Евересту, - знайомство з легендарними героями знаменитих експедицій, а також інші захоплюючі пригоди команди Світу навиворіт в Непалі телеглядачі побачать цієї осені на телеканалі 1+1 у новому сезоні проекту.

Новини по темі