Команда Світу навиворіт привезла секрет щастя для українців

Світ навиворіт. Україна

Минулої п'ятниці команда екстремального тревел-шоу «Світ навиворіт» повернулася до Києва після тривалої експедиції

Поділитися:

В аеропорту Дмитра КомароваДмитро Комаров зустрічали брат, сестра і численні шанувальники. Оператор Олександр Дмитрієв повернувся до України на кілька днів раніше, але також приїхав привітати свого напарника на рідній землі.

Дмитро зустрів шанувальників на непальський лад: склавши руки біля грудей і поклонившись. За його словами, такий жест вже став звичкою після трьох місяців у далекій країні. Телеведучий поділився першими враженнями від поїздки:

Нас було безліч ризикованих ситуацій. Тричі проводились рятувальні операції, і нас екстрено евакуювали до лікарні. Одна з таких ситуацій була пов'язана з моїм другом - оператором Олександром Дмитрієвим, коли ми вирушили на пошуки літака, що розбився в Гімалаях. Що сталося тоді, ми обов'язково покажемо в новому сезоні.

За давньою непальською традицією екстремал і мандрівник пов’язав хустину на знак поваги кожному, хто прийшов його зустрічати. Також він показав, які подарунки привіз з далекої країни. Особливу увагу привернули екзотична дерев'яна ступка для приготування традиційного чаю з молоком яка та сіллю і співаюча чаша.

Дмитро Комаров та оператор Олександр Дмитрієв провели в Непалі 107 днів, що стало рекордом проекту по тривалості перебування в одній країні. Під час подорожі вони зійшли на легендарну вершину Гімалаїв - Айленд-пік (6 189 м), познайомились з главою закритого королівства Мустанг, який давно нікого не приймає та зробив виключення тільки для команди «Світу навиворіт», зустрілися з екс-богинею Кумарі та побачили, як непальці впоралися з наслідками сильного землетрусу 2015 року. Знято понад 600 годин відео, кращі кадри увійдуть в новий сезон програми.

Це буде найекстремальніший, найвидовищніший та найяскравіший сезон за всю історію програми. Буде багато сюрпризів і несподіваних поворотів, - обіцяє Дмитро.

Дмитро зізнався, що команда «Світу навиворіт» розкрила секрет щастя непальців, які, незважаючи на бідність і численні економічні проблеми, завжди зберігають оптимістичний настрій та життєрадісність:

У чому секрет щастя? Ми ставили це питання практично кожному, кого зустрічали. І отримували одну і ту ж відповідь: «Ви неправильно мислите. Ви переживаєте про минуле і майбутнє, але втрачаєте сьогодення. Потрібно радіти сьогоднішньому дню». Я впевнений, що нам, українцям, в такий складний час, є, чому повчитися у жителів Непалу.

У восьмому сезоні екстремального тревел-шоу «Світ навиворіт», який стартує цієї осені на телеканалі «1+1», телеведучий пообіцяв глибше розкрити життєстверджуючу філософію непальців, познайомити телеглядачів з життям шерпів - народності, представники якої прокладають високогірні стежки на Еверест і доставляють необхідні припаси альпіністам, та розкрити причини своєї евакуації під час сходження на гімалайські вершини.

Дивіться восьмий сезон «Світу навиворіт» вже цієї осені на телеканалі «1+1».

Новини по темі