Погляд зсередини: у “Світі навиворіт. Україна” покажуть репортаж-дослідження про Герб України і розкриють невідомі подробиці його встановлення на “Батьківщину-Мати”

Світ навиворіт. Україна

Дмитро Комаров підготував ексклюзивний репортаж-дослідження про Герб України. Ці кадри можна побачити лише в “Світі навиворіт. Україна”.

Поділитися:

Цієї п’ятниці о 20.30 на “1+1 Україна” покажуть продовження сезону «Світу навиворіт» про Україну. Дмитро Комаров підготував особливий репортаж-дослідження про один з найважливіших символів держави – Герб України. У ньому покажуть ексклюзивні кадри того, як відбувалось встановлення Тризуба на щит “Батьківщини-Мати”.

Герб — найвпізнаваніший символ України. Ми бачимо його щодня на грошових купюрах та просто довкола. Але що він означає та звідки походить? Дмитро Комаров поспілкувався з провідними істориками та зробив власне дослідження, щоб розкрити таємниці цього прадавнього символу. Цей репортаж покажуть в новому випуску “Світу навиворіт” вже цієї п’ятниці.

Світ Навиворіт. Україна 2 випуск

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історія про справжню любов: як мешканка Херсонщини врятувала власну собаку (Світ Навиворіт. Україна)

Також Дмитро Комаров відкриє залаштунки важливої історичної події, за якою зовсім нещодавно слідкувала вся країна, – встановлення Герба на щит монумента «Батьківщина-Мати». Команда проєкту стала єдиною знімальною групою, яка на висоті спостерігала цей процес – безпосередньо з люльки промислових альпіністів.

Дмитро Комаров разом з оператором Олександром Дмитрієвим не просто зняли, як відбувався монтаж, а й стежили за кожним етапом цієї грандіозної події – від проєктування Герба до останнього зварювального шва та щиті монумента. Команда практично стала учасниками процесу. Так, Дмитру Комарову випала особлива честь власноруч зробити частинку зварювального шва на Гербі.

Дмитро Комарова

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дмитро Комаров показав, як проходили рятувальні операції після підриву росіянами Каховської ГЕС – прем’єра "Світ навиворіт. Україна"

У кращих традиціях «Світу навиворіт», у випуску покажуть погляд на відому подію з нетипового ракурсу. Дмитро Комаров побуває на найвищій точці монумента – щиті, який сягає 92 метр, покаже, як виглядає “Батьківщина Мати” з середини та розповість, чому встановлення Герба цілком могли відмінити.

Яке сакральне значення має Герб? Звідки він походить? Як сталося, що саме цей символ отримав статус символа України, а не інший? А також ексклюзивний репортаж про встановлення Герба на найвідоміший монумент країни — дивіться у другому випуску «Світ навиворіт. Україна» у п’ятницю, 24 листопада о 20.30 на “1+1 Україна”.

Новини по темі