Різдвяні дива на Північній Салтівці: Дмитро Комаров показав, як місцеві жителі справляють зимові свята під час війни

Світ навиворіт. Україна
Як жителі ПІвнічної Салтівки справляють зимові свята під час війни

Репортаж Дмитра Комарова про зимові свята під час війни у "Світ навиворіт. Україна".

Поділитися:

На «1+1 Україна» показали заключний 6 випуск «Світу навиворіт. Україна» в 2023 році. Продовження прем’єрного сезону про Україну можна буде побачити вже після зимових свят.  Дмитро Комаров досліджує унікальний культурний код нашого народу та показав, як українці зберігають традиції навіть під час війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто така Маланка та нащо селом водять козу – у «Світі навиворіт. Україна» покажуть репортаж Дмитра Комарова про зимові свята під час війни

Українці продовжують відзначати зимові свята навіть в регіонах, що найбільше постраждали від обстрілів. На початку 2023 року команда «Світу навиворіт» побувала і в Харкові, на Салтівці, та дізналась, як місцеві жителі підтримують один одного та створюють маленькі, але такі важливі різдвяні дива.     

Вертеп на Північній Салтівці серед зруйнованих домівок. Справжній традиційний український:

"Вражаюча картина: у зруйнованому безлюдному районі бачити святкову ходу. Серед слідів від прильотів та випаленихх під'їздів колядники у традиційних костюмах виглядають як справжнє чудо", - поділився Дмитро Комаров.

Хода разом з отцем Олегом пройшлась вулицями району:

"Ми хочемо нести радість для людей навіть в таких районах. Ми сподіваємось, що Господь нас почує, і принесе нам перемогу й мир".

Як українці зберігають тисячолітні традиції під час війни, дивіться в репортажі Дмитра Комарова у повному випуску «Світ навиворіт. Україна»:

Новини по темі